Guvernul, anunt important privind modificarea sistemului de impozitare a veniturilor

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Guvernul, anunt important privind modificarea sistemului de impozitare a veniturilor


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
La nivelul Ministerului Finantelor Publice, sunt in desfasurare, in acest moment, consultari pe tema realizarii unui nou Cod Economic, care va include o reforma a mecanismului de impozitare a veniturilor realizate de persoanele fizice.
"Conceptul de la care au plecat aceste consultari presupune, pe de o parte, incurajarea unor politici publice (cum ar fi sanatatea sau educatia), prin acordarea de deductibilitati fiscale. Pe de alta parte, scopul acestei noi abordari este combaterea evaziunii fiscale, prin incurajarea contribuabililor sa ceara bonuri sau facturi fiscale, pe care sa le foloseasca apoi pentru obtinerea deducerilor mentionate mai sus", se spune in comunicat.
Conform sursei citate, interesul public pentru acest subiect este "perfect justificat".
"Este vorba despre o ampla modificare propusa, pe care o vor resimti cei mai multi romani. Tocmai de aceea, ne dorim ca aceasta masura sa fie mai intai bine fundamentata, sa aiba in spate studii de impact si sa fie definitivata numai dupa consultarea specialistilor", se precizeaza in comunicat.
Potrivit Agerpres, Guvernul mai spune ca "o forma de lucru" a acestui proiect va constitui baza de plecare a discutiilor.
"In urma interesului public major, am decis sa facem publica o forma de lucru, care poate constitui o baza de plecare a discutiilor. Este un exercitiu de transparenta, care ne dorim sa continue si sa fie corect inteles. Grupul de lucru de la Ministerul Finantelor Publice va continua sa analizeze si sa aduca imbunatatiri proiectului, iar forma rezultata va fi supusa unei ample dezbateri publice, in urma careia va rezulta forma finala. Guvernul si-a propus ca aceste modificari sa fie mai intai temeinic explicate public si apoi aplicate", se mai arata in comunicat.
Citeste si:Efectul introducerii noului impozit global: La un salariu mediu din Bucuresti, angajatul castiga cel putin 5.000 de lei pe ...

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Guvernul | Modificarea |

Pe aceeasi tema

2007-2011 News20.ro --