Hans Klemm despre tactica Kremlinului in Romania: Incearca sa rupa increderea oamenilor in UE, NATO si SUA

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Hans Klemm despre tactica Kremlinului in Romania: Incearca sa rupa increderea oamenilor in UE, NATO si SUA


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
Hans Klemm a declarat, miercuri, la Cluj-Napoca la dezbaterea "Preparing for the 21st century threats" ("Pregatiri pentru amenintarile secolului al XXI-lea") organizata de Facultatea de Studii Europene a Universitatii "Babes-Bolyai" (UBB), ca Rusia cauta influenta asupra opiniei publice, si deseori, asupra alegerilor, prin propagarea de "fake news" folosind mijloace media de stat cum ar fi televiziuni rusesti, Sputnik si retelele de socializare.
"Cativa aliati, in special Romania, manifesta ingrijorari serioase fata de influenta Rusiei si intentiile sale in Republica Moldova, din cauza trupele militare din Transnistria, dar si implicarii Rusiei in domeniile cibernetic si al informatiilor. (...) In completarea abuzului cibernetic, Rusia a dus o propaganda continua si campanii de dezinformare in incercarea de a crea confuzie si de a promova agenda strategica a Kremlinului. Este clar ca este o metoda preferata a Rusiei pentru a semana discordie si a crea dezbinare intre aliatii NATO si altii pe care ii considera adversari. Profitand de societatile noastre democratice, Rusia cauta influenta asupra opiniei publice, si deseori, asupra alegerilor, prin propagarea de fake news folosind mijloace media de stat cum ar fi televiziuni rusesti, Sputnik si retelele de socializare. In anumite locuri, cum ar fi Romania, unde populatia este prudenta fata de motivele Rusiei, tacticile Kremlinului sunt mai subtile. In loc sa incerce sa convinga oamenii sa sustina politica Rusiei, ei incearca sa rupa increderea populatiei in UE, NATO si parteneriatul nostru strategic", a spus Klemm.
Potrivit acestuia, apararea fata de propaganda si dezinformare este dificila in tarile democratice unde libertatea de exprimare a inflorit.
"Propaganda este de obicei imprastiata prin site-uri obscure care posteaza informatii false, care isi gasesc apoi calea spre retele de socializare si spre presa de calitate, ceea ce induce confuzie in randul opiniei publice asupra a ceea ce este adevarat, iar asta duce la atingerea telurilor celor care au creat propaganda", a explicat diplomatul american.
In discursul sau, Hans Klemm a vorbit si despre coruptie, spunand ca este o amenintare non conventionala, iar a cladi o rezistenta ...

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Romania Incearca | Hans Klemm |

Pe aceeasi tema

Abonare newsletterAlte stiri din International
2007-2011 News20.ro --