INCREDIBIL: noul stadion din Craiova a fost construit GRESIT. Trebuie reparat inainte de INAUGURARE

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


INCREDIBIL: noul stadion din Craiova a fost construit GRESIT. Trebuie reparat inainte de INAUGURARE


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
Eroarea autoritatilor a fost semnalata, initial, de Adrian Claudiu Prasnel, deputat USR de Dolj. Dar documentele insusite chiar de guvern sunt absolut stupefiante. Totul a fost gandit si construit gresit initial, in 2014, cand s-a demolat vechiul stadion, iar acum e nevoie de reparatii masive.
Modificarile sunt de proportii: stadionul va fi mai lat, dar mai scund cu 10 metri, se face un etaj in plus si s-au refacut peretii pentru a rezista la vant!
Dupa cum reiese din Nota de fundamentare a Hotararii de Guvern pentru modificarea stadionului, a fost/este nevoie sa se schimbe:
- regimul de inaltime de la parter + mezanin + 4 etaje in Parter + 6 etaje. In text se mentioneaza ca mezaninul se transforma in etajul 1, deci rezulta ca e nevoie sa se mai construiasca un etaj! Asta, desi in acest moment e instalat inclusiv acoperisul. Explicatia acestei modificari: "asigurarea vizibilitatii la nivelul studiourilor TV outdoor, conform UEFA Euro2020", desi in 2014 se stia foarte clar care sunt normele internationale in privinta amplasarii studiourilor TV.
- inelul perimetral, a carui latime a fost calculata conform cu suma fluxurilor de evacuare de pe sectoare, pentru tribune si peluze, marind suprafata construita a stadionului cu aproximativ 7.000 mp, a fost introdus pentru "rezolvarea problemelor de acces si evacuare a publicului, urmare a avizului ISU".
- o alta modificare de substanta a vizat insasi structura de rezistenta a arenei care trebuie sa gazduiasca 30.000 de oameni: "s-a constatat faptul ca panza freatica este ridicata si a fost necesara marirea adancimii de fundare precum si cresterea numarului de ...

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Craiova | Trebuie |

Pe aceeasi tema

Abonare newsletterAlte stiri din Sport
2007-2011 News20.ro --