Industria de aparare romaneasca va produce o noua ARMĂ. Anuntul a fost facut ne ministrul Economiei

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Industria de aparare romaneasca va produce o noua ARMĂ. Anuntul a fost facut ne ministrul Economiei


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol

Industria de aparare romaneasca va fabrica o noua arma de asalt, de ultima generatie, in colaborare cu compania Beretta, la standarde NATO, finalizarea contractului fiind prevazuta pentru vara, iar inceperea productiei in toamna, a declarat joi ministrul Economiei, Nicolae Badalau, la Antena 3.

Arma va fi fabricata la Plopeni, fabrica fiind aleasa de partenerul italian, a precizat Badalau, iar pentru inceput 30% dintre componente vor fi fabricate pe plan local.
Ministrul a vorbit de un plan de relansare a industriei de aparare din Romania, care a realizat in 2017 exporturi de 120 de milioane de dolari.
Un proiect inclus in acest plan este fabricarea pulberii la uzina specializata de la Fagaras, in colaboare cu Pirochim Victoria. "In prezent importam pulberea", a precizat ministrul, care spune ca urmeaza a fi construita la Fagaras o fabrica de nitroceluloza, in urmatorii doi ani si jumatate, cu credite bugetare, care va fi cea mai moderna din Europa. Dupa inceperea productie de pulbere, aceasta va putea fi exportata, a adaugat Badalau.
Ministrul spune ca industria de armament beneficiaza de un context favorabil de piata, din cauza sanctiunilor aplicate Rusiei, iar printre clienti se numara Statele Unite sau India.
Badalau a vorbit si de modernizarea fabricii Metrom din Brasov, pentru a fabrica "munitie NATO si nu numai". El a admis ca valoarea exporturilor ar putea creste in acest an la 150 de milioane de dolari, iar cu noua fabrica de pulbere acestea vor creste si mai ...

Categoria: Economie
ID articol: 151008
Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Industria | Economiei |
2007-2011 News20.ro --