Iohannis, despre amendamentul Dragnea de a da bani de la SRI la Sanatate: Un politician meschin si inconstient

Klaus Iohannis califica drept populist protectul de buget prezentat de guvernsi il numeste “iresponsabil” pe Liviu Dragnea, care a venit cu ideea de a lua din alocarile serviciilor de informatii pentru a le da pentru programe de sanatate.
“In legatura cu proiectul bugetului pentru anul 2019, presedintele Klaus Iohannis atrage atentia ca tara noastra are nevoie de un buget credibil, in beneficiul romanilor si nu al unui partid politic. Astfel, Guvernul si Parlamentul au responsabilitatea esentiala de a identifica solutiile financiare sustenabile pentru fiecare domeniu in parte.
In schimb, PSD recurge la noi demersuri populiste, care risca sa vulnerabilizeze Romania in actualul context geopolitic marcat de incertitudine si de intensificarea riscurilor si amenintarilor la adresa statelor NATO.
Printr-un gest cinic, presedintele PSD pune in opozitie securitatea nationala cu sanatatea cetatenilor. Numai un politician meschin si inconstient ar putea sa inoculeze ideea ca sanatatea romanilor nu poate fi asigurata din cauza bugetelor prea mari ale serviciilor de securitate, a caror misiune legala fundamentala este tocmai asigurarea securitatii nationale, protejarea vietii oamenilor si a intereselor tarii”, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.
Seful statului il acuza pe liderul PSD ca atenteaza la siguranta nationala cand taie bani de la serviciile de informatii, in contextul geopolitic actual, si cere revenirea la forma initiala, aprobata in CSAT.
“Propunerea de reducere a bugetelor institutiilor din domeniul securitatii nationale constituie un demers iresponsabil, cu atat mai mult cu cat nu exista argumente sau justificari. Tocmai asemenea taieri bugetare reprezinta un atentat la siguranta cetatenilor, prin scaderea discretionara a bugetelor structurilor de securitate, in incercarea disperata a unor personaje toxice de a mai acumula capital politic. De aceea, Presedintele Romaniei face apel ca Parlamentul sa revina la alocarile bugetare initiale, propuse de Guvern in 10 decembrie 2018 si avizate de catre CSAT in 19 decembrie 2018”, se mai arata in comunicat.
Seful statului acuza in schimb alocarile mari pentru partidesi spune ca mai degraba de acolo ar trebui luati bani pentru sanatate.
“Intarzierea bugetului cu aproape doua luni de catre Coalitia PSD-ALDE este complet nejustificata si demonstreaza inca o data lipsa de seriozitate si de profesionalism a actualei coalitii, precum si lipsa preocuparii acesteia pentru bunul mers al economiei si administratiei in Romania.
In vreme ce bugetele necesare asigurarii securitatii cetateanului scad, avem o crestere inacceptabil de mare a alocarilor catre partidele parlamentare, al carei principal beneficiar este, deloc surprinzator, chiar PSD. In conditiile in care in Romania nu se construiesc autostrazi, nu se modernizeaza spitale, nu exista toalete si apa curenta in toate scolile din tara, este revoltatoare majorarea uriasa prevazuta in bugetul anului curent pentru partidele parlamentare.
Cu siguranta ca bugetul sanatatii nu este suficient, dar, daca se declara atat de preocupat de sanatatea romanilor, presedintele PSD are acum cel mai potrivit prilej sa o dovedeasca: sa suplimenteze bugetul sanatatii din banii alocati partidelor. Este un amendament care ar trebui sa intruneasca voturile majoritatii PSD-ALDE, daca adevarata intentie este aceea de a avea un buget pentru sanatatea romanilor. Altfel, avem de a face cu o noua manipulare, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *