Isarescu: Nu vii in prag de Craciun cu o bomba. Roborul scade de vreo doua luni incoace, nu are nicio legatura cu "taxa pe lacomie"

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Isarescu: Nu vii in prag de Craciun cu o bomba. Roborul scade de vreo doua luni incoace, nu are nicio legatura cu "taxa pe lacomie"


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
In 6 decembrie, potrivit datelor afisate de BNR, indicele Robor la trei luni a scazut atunci la 3,08%, cel mai mic nivel din luna iulie a anului 2018.In 18 decembrie, Eugen Teodorovici a anuntat ca, Guvernul va introduce, de la 1 ianuarie 2019, o "taxa pe lacomie" pe activele bancilor, acestea urmand sa fie taxate diferentiat, in functie de nivelul Robor la 3 si la 6 luni. Guvernul spera sa obtina suplimentar 3,6 miliarde de lei in 2019, din aceasta noua taxa.Marti, Isarescu a subliniat ca indicele Robor pe termene mai indelungate a inceput sa scada inca din septembrie, in ton cu scaderea anticipatiilor legate de inflatie, fara legatura cu aceasta taxa."Roborul scade de vreo doua luni, nu exista o legatura. Ratele Robor pe termen foarte scurt, ele sunt foarte sensibile la lichiditatea din piata. (a€¦) Cele pe termene mai indelungate depind si de lichiditate si de evolutia dobanzilor pe termen mai scurt, dar depind si de perceptia analistilor, a bancilor. (a€¦) Asta-vara s-a conturat aceasta incredere ca inflatia va scadea, iar anticipatiile ...

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Isarescu Nu | Craciun |

Pe aceeasi tema

© 2007-2011 News20.ro --