Klaus Iohannis se intalneste vineri cu presedintele Comisiei Europene

Seful statului va avea si o intrevedere cu presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, subiectul discutiilor va fi legat de Presedintia Romaniei la Consiliul UE, cu accent pe principalele dosare europene pe care tara noastra le va gestiona in aceasta perioada.
Seful statului va sublinia ca exercitarea pentru prima data de catre Romania a Presedintiei rotative a Consiliului UE va reprezenta o buna oportunitate pentru a reafirma angajamentul in favoarea consolidarii proiectului european, precizeaza sursa citata.
“Presedintele Klaus Iohannis va evidentia faptul ca Romania doreste sa exercite un mandat de succes, orientat spre rezultate concrete, care sa contribuie la avansarea agendei europene, tinand cont, insa, de contextul complex in care isi va derula activitatea in urmatoarele sase luni”, se arata in comunicat.
Colegiul Comisarilor efectueaza, la inceputul fiecarui semestru, o vizita in statul membru care detine Presedintia Consiliului …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *