Klaus Iohannis: Investitiile britanice in Romania ar putea fi mai substantiale

“Cooperarea comerciala romano-britanica este si ea foarte buna, anul trecut schimburile inregistrand cel mai ridicat nivel din istorie, in valoare de peste 4 miliarde de euro. Investitiile britanice in Romania ar putea fi mai substantiale si trebuie sa gasim modalitati de a diversifica in continuare legaturile bilaterale in domeniul afacerilor”, a declarat Iohannis la receptia oferita de Ambasada Marii Britanii cu ocazia Zilei Reginei Elisabeta.
El a aratat ca relatiile romano-britanice sunt foarte bune.
“Aniversam, in 2018, 15 ani de la crearea parteneriatului strategic stabilit in 2003, care s-a dezvoltat puternic in special in domeniul apararii si securitatii, dar si in cel comercial. Apararea si securitatea se evidentiaza ca domeniu esential al relatiilor romano-britanice”, a spus seful statului, aratand ca cele doua tari impartasesc aceleasi preocupari cu privire la stabilitatea si securitatea in Flancul estic.
Iohannis a spus ca anul acesta se dovedeste a fi unul dintre cei mai dinamici in ceea ce priveste cooperarea romano-britanica in domeniul apararii.
El a apreciat si activitatea British Council in Romania.
“In cei 80 de ani de activitate in tara noastra, British Council a colaborat cu mii de romani – studenti, profesori, cercetatori, artisti, oameni de afaceri si chiar factori de decizie – promovand intelegerea si pretuirea diversitatii culturale si facilitand conectarea lor cu realitatile spatiului occidental. Salut calduros aceasta contributie si ii urez realizari cel putin la fel de remarcabile si in anii ce vor urma!”, a spus Iohannis.
Seful statului a mentionat ca un alt atu important in relatiile romano-britanice este comunitatea romaneasca din Regatul Unit, care este foarte bine integrata in societate si contribuie net si valoros la economia britanica.
“Pentru noi, este foarte important sa se asigure un tratament echitabil si nediscriminatoriu pentru cetatenii romani din Regatul Unit in perioada de dupa Brexit – o decizie pe care o regretam, dar o respectam”, a declarat Iohannis.
El si-a exprimat speranta pentru un parteneriat bine calibrat si puternic in ceea ce priveste relatiile viitoare dintre Uniunea Europeana si …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *