LOVITURĂ pentru romanii care vor sa-si ia casa anul acesta. "Prima Casa" ar putea disparea din 2019

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


LOVITURĂ pentru romanii care vor sa-si ia casa anul acesta. "Prima Casa" ar putea disparea din 2019


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
Februarie este luna in care bancile isi redefinesc strategiile pe 2019 in functie de OUG 114, chiar daca exista sperante ca celebra ordonanta va fi modificata. In a doua jumatate a lunii februarie sunt asteptate si delagatii ale actionarilor bancilor prezente in Romania care vor decide, in functie de datele prezentate, care va fi viitorul plan de dezvoltare, pentru unele banci sau daca prezenta in Romania mai renteaza sau este cazul sa mute prezenta bancii straine intr-o alta tara-est europeana, pentru alte banci.
Astfel, o serie de banci au decis deja sa restranga mai rapid decat trebuia reteaua bancara, (in general reduc intr-un an ceea ce era prevazut a se intampla in doi sau trei ani), stoparea oricarui tip de investitii si odata cu acestea punerea in ecuatie a unor programe cu garantie guvernamentala, care intre timp au devenit neprofitabile si chiar generatoare de pierderi.
De exemplu, Prima Casa.
Pana nu demult, programul Prima Casa a fost motorul principal al creditarii bancare. In ultimii doi ani, institutiile de credit au continuat sa intre in acest program doar datorita faptului ca un astfel de produs te mai ajuta sa vinzi un card de credit, un descoperit de cont sau chiar un credit de nevoi personale daca aveai de-a face cu un client eligibil. Si atunci merita sa pierzi putin sau sa castigi mai nimic din Prima Casa, dar sa castigi pe celelalte parti.
La felul in care arata acum, paradigma creditului Prima Casa plus taxa pe activele bancare este de-a dreptul irational sa mai acorzi imprumuturi Prima Casa, ca sa nu mai spunem de Prima Masina (cu recordul de un singur credit pe an la una din bancile participante la program) sau creditele "Investeste in tine!" unde pana in prezent a fost admisa doar CEC ca banca finantatoare, spun unii bancheri.
Celelalte banci au incercat sa arate necesitatea modificarii anumitor criterii de acordare a acestor imprumuturi si s-au trezit cu refuzul total al statului. La Prima Casa, ofertele existente pe site-urile specializate de comparare a creditelor cele mai mari dobanzi sunt de 5,5%.
Citeste mai mult pe ...

Categoria: Economie
ID articol: 151747
Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Prima Casa | Disparea |

Pe aceeasi tema

2007-2011 News20.ro --