Liviu Dragnea va fi audiat intr-o comisie comuna de aparare a Parlamentului, in scandalul SPP

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Liviu Dragnea va fi audiat intr-o comisie comuna de aparare a Parlamentului, in scandalul SPP


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
Solutia ca aceasta propunere sa revina comisiilor reunite de aparare ale celor doua Camere apartine senatorului Nicolae Moga si a fost votata in Comisia de aparare din Camera superioara cu 7 voturi 'pentru' si 2 'abtineri'.
"Va citesc din Constitutia Romaniei, art. 64, alin. 4: 'Fiecare Camera isi constituie comisii permanente si poate institui comisii de ancheta sau alte comisii speciale. Camerele isi pot constitui comisii comune'. Eu va propun ca acest subiect sa fie discutat intr-o sedinta comuna, Camera - Senat", a declarat senatorul PSD Nicolae Moga.
Propunerea PNL de audiere a lui Liviu Dragnea a fost respinsa cu cinci voturi "impotriva" si patru "pentru".
"Noi consideram ca, atat timp cat planeaza asupra unor institutii anumite suspiciuni, este foarte important ca cel care lanseaza in spatiul public astfel de afirmatii, in speta dl deputat Liviu Dragnea, sa vina sa ne precizeze, sa aduca dovezi, astfel incat interviurile dumnealui sa nu fie numai simple povesti pescaresti, ci sa vedem daca sunt sustinute de povesti", a afirmat senatorul PNL Nicoleta Pauliuc.
Luni, liderul social-democratilor a declarat ca este nevoie de o ancheta parlamentara atat in cazul activitatii SPP, cat si in privinta unor sefi din diverse institutii, "care se pare ca actioneaza ilegal". Totodata, Liviu Dragnea a precizat ca aceasta comisie va fi infiintata la urmatorul plen reunit al Parlamentului. Referindu-se la o eventuala modificare a Legii privind organizarea si functionarea SPP, Dragnea a spus: "Sub nicio forma nu vrem sa luam SPP de la presedinte".
Saptamana trecuta, Dragnea a anuntat ca va merge la Comisia de aparare de la Senat pentru a fi audiat pe acest subiect.
Pe 29 ianuarie, Liviu Dragnea nu excludea posibilitatea existentei unui scenariu vehiculat de presa si analisti, conform caruia Sorin Grindeanu si Mihai Tudose ar fi avut "relatii stranse cu persoane din zona serviciilor secrete". Mai mult, el sustinea ca vicepremierul Paul Stanescu este cel care a denuntat o propunere venita din partea lui Lucian Pahontu, sef al SPP.
"Seful SPP-ului nu are de ce sa interactioneze cu premierul sau cu membri ai Cabinetului. (...) Este un coleg de-al nostru - de mine s-a ascuns - Paul Stanescu - probabil ca de aia are si probleme acum sau poate ca este o simpla coincidenta. El a spus in mai multe intalniri ...

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Liviu Dragnea | Parlamentului |

Pe aceeasi tema

Abonare newsletterAlte stiri din Politica
2007-2011 News20.ro --