Martin Schulz, ales lider al social-democratilor germani cu 100% din voturi

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Martin Schulz, ales lider al social-democratilor germani cu 100% din voturi


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
La congresul partidului din Berlin,Schulz, in varsta de 61 de ani, a devenit primul candidat postbelic la sefia formatiunii care a obtinut unanimitatea delegatilor SPD. "Consider ca acest rezultat este inceputul cuceririi Cancelariei", a declarat noul lider al social-democratilor germani, la aflarea rezultatului.
Schulzpreia mandatul de la ministrul afacerilor externe,Sigmar Gabriel, care s-a aflat in fruntea partidului timp de sapte ani si patru luni. La congresul partidului, Gabriel s-a pronuntat impotriva continuarii guvernului de "mare coalitie" dupa alegerile generale din septembrie.
Actualul guvern de la Berlin este format dintr-o coalitie intre conservatorii crestin-democrati (CDU) ai cancelarului Merkel, aliatul ei bavarez (CSU) si SPD.
In discursul sau de adio,Gabriela declarat in fata celor peste 600 de delegati ai partidului ca a fost de acord cu intrarea SPD intr-o coalitie in 2013 "deoarece SPD nu se afla in politica doar pentru a arunca o privire si pentru a nu se simti confortabil". "Acum, oamenii vor o noua revolutie si cu siguranta nu doresc o continuare a marii coalitii", a mai declarat el.
Pe de alta parte, centristul Emmanuel Macron, unul dintre favoritii scrutinului prezidential din Franta, a fost aplaudat duminica de militantii social-democrati germani, entuziasmati de binomul pe care l-ar forma Macron si Schulz in cazul in care ambii vor castiga alegerile din tarile lor, relateaza AFP.
"Inchipuiti-va: Emmanuel Macron devine presedinte al Frantei si Martin Schulz cancelar (al Germaniei); cate lucruri vom putea schimba in Europa!", ...

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Martin Schulz | Social-democratilor |

Abonare newsletterAlte stiri din International
2007-2011 News20.ro --