Meditatiile la geografie, o provocare pentru toti elevii

Tara noastra este strabatuta de Muntii Carpati, 2/3 din lungimea lor de 1500 km desfasurandu-se te teritoriul acesteia. Muntii Carpati s-au format in timpul orogenezei alpine, prin cutare si ridicare cu 1000 de metri, pe fundamentul roci tari: granit sau sisturi cristaline. Se intend de la Bazinul Vienei pana in Valea Timokului, altitudinea maxima fiind de 2655 m in Muntii Tatra, Slovacia, vf Gerlachovska.

PENTRU A FI DE NOTA 10 APELATI CU INCREDERE LA SERVICIILE NOASTRE DE PREGATIRE INDIVIDUALA SAU IN GRUP.

Dispunerea matematica a coordonatelor geografice ale Romaniei
Din punct de vedere al dispunerii matematice, Romania este traversata de paralela de 45 de grade lat. N si de meridianul de 25 de grade longitudine estica. Practic, din punct de vedere climatic, Romania se regaseste in zona de influenta climatului temperat continental de tranzitie cu influente excesive, fiind asezata la jumatatea distantei dintre Oceanul Atlantic si Muntii Ural.

Sub acest aspect, cantitatile de precipitatii sunt moderate cantitativ, tara noastra fiind ferita, in mare parte, de temperaturile de iarna extrem de scazute din NE Europei, dar si de vremea torida din S Spaniei, S Greciei, Ciprului sau N Africii.

Precipitatiile medii anuale se situeaza in jurul valorii de 637 mm, in timp ce temperatura medie anuala este de +11 grade C.

Platforma online meditatii-orice.ro va ofera detalii si informatii pretioase pentru bac si evaluari curente la clasa, dar si un ajutor nesperat prin sedintele de meditatii la geografie cu meditatori cu experienta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *