Mexic. Un jurnalist a fost ucis aproape de frontiera cu Statele Unite

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Mexic. Un jurnalist a fost ucis aproape de frontiera cu Statele Unite


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
"Condoleante familiei jurnalistului Carlos Dominguez Rodriguez, decedat sambata la Nuevo Laredo. Ma angajez in fata acesteia si a jurnalistilor din Tamaulipas ca aceasta crima sa nu ramana nepedepsita", a scris pe Twitter guvernatorul, potrivit AGERPRES.
Citeste siCaz socant: Un barbat este acuzat ca si-a ucis copiii imediat dupa nastere
Mexicul este considerat unul dintre statele cele mai periculoase din lume pentru presa, cu peste 200 de reporteri asasinati dupa anul 2000, potrivit asociatiilor de aparare a libertatii de exprimare. Acestea denunta faptul ca 90% dintre crime raman nepedepsite.
Tamaulipas, situat in nord-estul Mexicului, este, alaturi de statul Veracruz, unul dintre cele mai afectate de violentele legate de traficul de droguri. De asemenea, este considerat unul dintre cele mai periculoase pentru ziaristi.
Aparent primul jurnalist ucis in 2018, Carlos Dominguez a lucrat pana in urma cu cateva luni pentru ziarul El Diario din Nuevo Laredo. De atunci, el scria cronici politice pe care le difuza pe retelele sociale, potrivit cotidianului mexican Reforma.
"Jurnalistul era intr-o masina (...) insotit de fiica sa", in centrul orasului Nuevo Laredo, atunci cand a fost asasinat, a ...

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Statele Unite | Mexic Un |

Pe aceeasi tema

2007-2011 News20.ro --