Ministerul Transporturilor: Guvernul a adoptat Ordonanta care reglementeaza receptiile lucrarilor

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Ministerul Transporturilor: Guvernul a adoptat Ordonanta care reglementeaza receptiile lucrarilor


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
Astfel, se vor putea da in circulatie sectoare, loturi, sectiuni sau obiecte de lucrari incluse in autorizatia de construire, prevazute intr-un contract sau in contracte de executie diferite, daca acestea pot fi utilizate separat, conform destinatiei lor, potrivit ministerului.
Prin prezentul act normativ se urmareste crearea unui cadru legal pentru proiectele de infrastructura de transport care acopera toate categoriile de lucrari specifice.
In plus, este vizata eliminarea blocajelor in implementarea proiectelor si accelerarea punerii in functiune a obiectivelor de investitii, inclusiv pe loturi/sectiuni/sectoare/parti/obiecte din cuprinsul autorizatiei de construire, inainte de finalizarea tuturor lucrarilor din contract.
Guvernul urmareste si reducerea riscurilor financiare asociate implementarii proiectelor de investitii in infrastructura nationala de transport si accelerarea conectarii retelei nationale de transport rutier si feroviar la reteaua trans-europeana de transport.
Potrivit prevederilor de pana acum, lucrarile de constructii autorizate se considerau finalizate daca erau realizate toate elementele prevazute in autorizatia de construire si daca s-a efectuat receptia la terminarea lucrarilor.
"Astfel, era imposibila receptionarea pe loturi, sectiuni, sectoare sau obiecte de lucrari incluse in autorizatia de construire, prevazute intr-un contract sau in contracte de executie diferite, care fac parte din proiecte complexe pentru care s-a emis o singura autorizatie de construire, in situatia in care acestea pot fi utilizate separat, conform destinatiei lor", se arata in ...

Categoria: Economie
ID articol: 147265
Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Ministerul Transporturilor | Ordonanta |

Pe aceeasi tema

2007-2011 News20.ro --