Ministerul rus al Apararii il convoaca pe atasatul militar al SUA in Rusia

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Ministerul rus al Apararii il convoaca pe atasatul militar al SUA in Rusia


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
Acuzatiile americane "nu corespund realitatii" subliniaza ministerul in comunicat, in care prezinta nota.
Partea americana a esuat sa furnizeze vreo proba prin care sa-si sustina pozitia, in pofida "deschideriitotale la un dialog substantial pe tema indeplinirii obligatiilor partilor prevazute in Tratatul INF" a ministerului rus, se arata in comunicat.
"Este de subliniat ca nu este primul an in care Statele Unite incalca prevederile Tratatului INF", continua ministerul, acuzand Washingtonul ca a "creat conditii in vederea producerii de rachete interzise de tratat".
Ministerul indeamna partea americana, in nota, "sa ia toate masurile necesare inainte de sfarsitul tratatului, pentru a reveni la o respectare stricta a tratatului, prin eliminarea: sistemelor de lansare vertizala de la sol (de tip) Mk-41 concepute pentru a lansa rachete de croaziera (de tip) Tomahawk; rachete-tinta care au caracteristici asemanatoare rachetelor balistice terestre cu raza intermediara (de actiune, abolite prin tratat) (si) vehicule aeriene de atac fara echipaj ale caror caracteristici corespund definitiei "rachetei de croaziera terestre" prevazute in Tratat".
Ministerul anunta in comunicat ca atasatul militar al Statelor Unite in Rusia este "invitat" la sediul sau pentru a-i comunicata aceasta nota.
Statele Unite si Rusia tocmai si-au suspendat participarea la Tratatul Fortelor Nucleare Intermediare (INF), ceea ce risca sa conduca la o ...

Categoria:International
ID articol: 151669
Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Ministerul | Apararii |
Taguri: Ministerul, Apararii,
2007-2011 News20.ro --