Ministrul Apararii nu a facut stagiul militar obligatoriu. Explicatiile lui Gabriel Les

Potrivit CV-ului oficial, Les si-a finalizat studiile de master in 2004, iar ultima incorporare pentru militarii cu termen redus a fost in iunie 2006. De la 1 ianuarie 2007, executarea serviciului militar obligatoriu a fost suspendata.
“E adevarat ca n-ati satisfacut stagiul militar? Cam ce lucru credeti ca va indreptateste sa fiti Ministrul Apararii (lasati la o parte bazaconia cu cursurile alea ale CNA)? Ati tinut vreodata in mina vreo arma?”, este intrebarea pe care un barbat a scris-o pe pagina de Facebook a ministrului Apararii.
In replica, Gabriel Les a raspuns: “Nu am efectuat stagiul militar dintr-un motiv foarte simplu: eram student. Iar pana la terminarea studiilor Romania trecuse la armata de profesionisti. Cat despre abilitatile de a manui o arma, cred ca rezultatele obtinute la concursurile de tir pot sta marturie”.
Executarea serviciului militar obligatoriu a fost suspendata in Romania incepand cu 1 ianuarie 2007, ultima incorporare pentru termen redus fiind in iunie 2006. Din 2004 nu s-au mai facut incorporari pentru fortele navele, iar de la finalul lui 2005 pentru cele aeriene. Potrivit CV-ului oficial al lui Gabriel Les, acesta a terminat facultatea in 2002, iar un an mai tarziu a inceput studiile de masterat care au fost finalizate in 2004. De asemenea, Les a terminat liceul in 1994 si a inceput facultatea abia …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *