Ministrul Finantelor: “Salariu minim de 3000 de lei, scutire la plata Pilonului II”

Salariul minim brut este de 3.000 de lei pentru angajatii din constructii, de la 1 ianuarie, iar acestia sunt scutiti de plata contributiilor la Pilonul II, pentru urmatorii zece ani.
“Asta inseamna ca statul preia sau scuteste angajatorul de anumite obligatii fata de stat, dar, in schimb, acei angajati din zona de constructii raman asigurati, (…) tocmai pentru ca acel angajat sa aiba minimum echivalentul a 500 de euro net in zona de constructii”, a spus Eugen Teodorovici, vineri seara, intr-o emisiune la Antena 3.
In schimb, de la inceputul acestui an, salariul minim brut este de 2.080 de lei pentru toti salariatii, mai putin cei cu studii superioare si care au cel putin un an de experienta in domeniul studiat, pentru care va fi de 2.350 de lei.
Ministrul Finantelor a precizat ca se astepta la solicitari de majorare a salariului minim brut peste nivelul standard si din partea altor angajatori, precum cei din confectii, iar in continuare asteapta solicitari din acest domeniu sau din altele.
“Dansii sa vina sa se intalneasca in aceste structuri asociative, patronate, si sa vina concret cu un numar de puncte pe care sa ceara Guvernului pentru ca ei ca industrie sa prospere, sa creasca”, a subliniat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *