Ministrul Muncii sustine vineri o declaratie de presa referitoare la proiectul Legii pensiilor

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Ministrul Muncii sustine vineri o declaratie de presa referitoare la proiectul Legii pensiilor


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
Ministerul Muncii si Justitiei Sociale a lansat joi seara in dezbatere publica proiectul Legii pensiilor, care urmareste eliminarea inechitatilor dintre cei care au cotizat egal si primesc pensii diferite, dar si dintre barbati si femei, asa cum se intampla in prezent, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei.
"Proiectul de lege urmareste eliminarea inechitatilor din sistemul public de pensii, care au facut ca persoane care au lucrat acelasi numar de ani, in aceeasi profesie si au cotizat egal, sa aiba pensii diferite. De asemenea, se elimina inechitatile din sistem dintre femei si barbati care au lucrat acelasi numar de ani, in aceleasi conditii si care au contribuit egal, dar care aveau pensii diferite. Prin actul normativ, pensiile in discutie se egalizeaza", argumenteaza oficialii ministerului.
Ministerul Muncii a lansat in dezbatere publica proiectul noii legi a pensiilor. DOCUMENT
Potrivit acestora, proiectul de act normativ se bazeaza pe mai multe principii fundamentale: contributivitate, adica plata in functie de contributie; egalitate, adica pensionari care au aceeasi vechime, dar care au iesit la pensie in momente diferite, primesc aceeasi suma ...

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Ministrul Muncii | Legii |

Pe aceeasi tema

Abonare newsletterAlte stiri din Politica
2007-2011 News20.ro --