Ministrul Transporturilor a reziliat partial contractul pentru lotul 2 al autostrazii Lugoj - Deva

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Ministrul Transporturilor a reziliat partial contractul pentru lotul 2 al autostrazii Lugoj - Deva


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
Constructorul pe aceasta sectiune este asocierea formata din Salini Impregilo si SECOL.Salini Impregilo a realizat si lucrarile la cei 22 de kilometri ai lotului 3 al autostrazii Sibiu-Orastie, numita "autostrada scufundata" din cauza problemelor grave de structura din trecut.
Lotul doi al autostrazii Lugoj- Deva, parte din Autostrada A1 (Bucuresti-Nadlac), are o lungime totala de 28 kilometri, valoarea contractului de executie fiind de 562,73 milioane de lei fara TVA.
In acest moment circulatia se desfasoara pe aproximativ 15 kilometri, intre nodurile Traian Vuia si Margina. Pe restul lotului vor trebui realizate doua tuneluri de trecere pentru animale.
Ministrul, alaturi de directorul general al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Stefan Ionita, au continuat, in perioada 9-10 august, inspectiile inopinate pe santierele autostrazilor Lugoj - Deva si Sebes - Turda.
"In urma constatarii mai multor nereguli sesizate la fata locului, s-a decis rezilierea partiala a contractului pe lotul 2 al autostrazii Lugoj - Deva, dar si penalizarea antreprenorilor care nu au respectat termenele si calitatea lucrarilor. De asemenea, consultantii au primit penalitati pe loturile 2 si 3 ale autostrazii Lugoj-Deva, pentru ca nu au supravegheat corespunzator lucrarile", se arata in comunicat.
In vizitele anterioare, Razvan Cuc le-a atras atentia constructorilor si consultantilor ca risca sanctiuni care pot merge pana la rezilierea contractelor, in cazul in care nu respecta termenele de executie si calitatea ...

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Ministrul Transporturilor | Lugoj |

Pe aceeasi tema

2007-2011 News20.ro --