Mugur Isarescu avertizeaza ca euro ar putea ajunge la 7-8 lei

Guvernatorul BNR Mugur Isarescu, ataca dur guvernul! Il acuza pe consilierul premierului Darius Valcov ca scoate, citam, idei din palarie atunci cand acuza BNR-ul de lipsa de patriotism. Isarescu a spus astazi clar ca deprecierea leului in raport cu euro este efectul ordonantei care reglementeaza taxa pe lacomie. Guvernatorul BNR a sustinut, de asemnea, ca daca ar urma scenariul propus de Darius Valcov, euro ar putea ajunge la 8 lei.

Nimic nu este imposibil, a spus luni guvernatorul BNR, Mugur Isarescu cu referire la nodificari aduse politicii monetare a bancii centrale. Trecerea Romaniei la un Consiliu Monetar, situatie sugerata de sefii PSD,? s-ar face insa la un curs de 7-8 lei la euro, a spus el.

Precizarile lui au fost facute dupa ce recent seful PSD Liviu Dragnea a lasat sa se inteleaga ca Bulgaria, tara unde cursul de schimb leva-euro este fix ca urmare a existentei unui consiliu monetar, ar fi un exemplu pozitiv.
Liderul PSD, Liviu Dragnea, a facut la finalul lunii trecute o paralela cu Bulgaria pentru a sublinia o presupusa decizie eronata a Bancii Nationale in privinta cursului.?
El a scris intr-un raspuns pe Facebook adresat unui cititor ca “Bulgarii au luat masura sa lege cursul leva de euro (adica sa ramana fix) cu acordul Bancii Nationale, in timp ce BNR nu. Noi nu putem sa contracaram deciziile BNR. O prima masura referitoare la ROBOR a fost luata prin ordonanta 114, iar in ceea ce priveste cursul, acesta va reveni in parametrii normali. Sigur ca mi-as fi dorit ca si Banca Nationala sa ne sprijine si sa puna pe primul plan bunastarea romanilor”.
Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a spus luni ca un consiliu monetar ar presupune fixarea cursului euro la 7-8 lei, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *