Mugur Isarescu: Noi nu facem presiuni asupra bancilor, este o aiureala

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a spus, duminica, ca a auzit “din piata” ca BNR ar face presiuni asupra bancilor pentru a nu scadea Robor. Teodorovici a mai afirmat ca ii va invita pe guvernatorul BNR si pe presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) la minister, pentru a discuta cu acestia despre sistemul bancar.Marti, Isarescu a spus ca BNR nu face presiuni asupra bancilor.
Citeste si: Isarescu: Nu vii in prag de Craciun cu o bomba. Roborul scade de vreo doua luni incoace, nu are nicio legatura cu “taxa pe lacomie”
“Ce presiuni? Noi nu facem presiuni asupra bancilor. Daca apare vreo problema, miscam dobanda in sus si in jos, asa cum am mai facut-o. Ce, ne jucam cu asta? Este principalul intrument de politica monetara. Asta este o aiureala, ca am facut presiuni. Ce presiuni am facut?”, a spus Isarescu, citat de News.ro.El a mai spus ca nu a primit inca o invitatie oficiala din partea lui Teodorovici pentru a veni la discutii.BNR a anuntat, marti, mentinerea ratei dobanzii de politica monetara la 2,50% pe …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *