Mugur Isarescu, audiat la Parlament. Replici acide intre guvernatorul BNR si deputatul Daniel Zamfir UPDATE

UPDATE?Audierea a inceput la ora 11.00. Guvernatorul Mugur Isarescu s-a prezentat impreuna cu Consiliul de Administratie al BNR.
“Am observat ca in opinia publica este o confuzie, au impresia ca BNR e condusa de o singura persoana. Nu este asa, are o conducere colectiva de aceea am venit cu intregul Consiliu de Administratie. Nu ca sa impresionam”, a spus Isarescu, cu trimitere la atacurile lui Zamfir la adresa sa.
Isarescu a fost intrerupt de senatorul Daniel Zamfir. “Aici noi punem intrebarile si dvs raspundeti. Noi facem regulile. Dvs sunteti responsabil de politica monetara. Am o rugaminte, nu este conferinta de presa, este o audiere”, a spus senatorul ALDE.
“Ma lasati sa vorbesc?”, a replicat Isarescu.
“Va las. A fost un lung sir de declaratii contradictorii ale dvs despre ROBOR. Cand ati spus adevarul?”, l-a intrebat Zamfir pe guvernatorul BNR.
“In ambele cazuri”, a raspuns Isarescu.
Dupa care guvernatorul BNR a inceput sa explice semnificatia ROBOR.
“ROBOR este un indice al pietei interbancare, formata din banci care au conturi deschise la BNR, sa luam cifra 40. Alimentarea cu lichiditate a trezorieri se afla prin aceasta piata interbancara. BNR nu are niciun cont. Noi ne luam banii tot prin banci”, a spus Isarescu.
Dupa mai multe schimburi de replici, a intervenit si presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu. Acesta a cerut ca discutia sa se desfasoare eficient si fara intreruperi.?
Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, a spus ca exista o intelegere intre banci, dar nu de tip cartelar, iar ROBORUL nu poate fi manipulat.
________
Presedintele Comisiei economice, Daniel Zamfir, a precizat ca Mugur Isarescu i-a confirmat prezenta pentru marti.
“Inteleg ca, iata, vine cu intregul Consiliu de Administratie, lucru care ne bucura foarte tare ca intelege intr-un final care sunt obligatiile CA al BNR. Vom discuta pe marginea ROBOR si a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *