Mugur Isarescu, audiat la Parlament. Replici acide intre guvernatorul BNR si deputatul Daniel Zamfir UPDATE

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Mugur Isarescu, audiat la Parlament. Replici acide intre guvernatorul BNR si deputatul Daniel Zamfir UPDATE


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
UPDATEAudierea a inceput la ora 11.00. Guvernatorul Mugur Isarescu s-a prezentat impreuna cu Consiliul de Administratie al BNR.
"Am observat ca in opinia publica este o confuzie, au impresia ca BNR e condusa de o singura persoana. Nu este asa, are o conducere colectiva de aceea am venit cu intregul Consiliu de Administratie. Nu ca sa impresionam", a spus Isarescu, cu trimitere la atacurile lui Zamfir la adresa sa.
Isarescu a fost intrerupt de senatorul Daniel Zamfir. "Aici noi punem intrebarile si dvs raspundeti. Noi facem regulile. Dvs sunteti responsabil de politica monetara. Am o rugaminte, nu este conferinta de presa, este o audiere", a spus senatorul ALDE.
"Ma lasati sa vorbesc?", a replicat Isarescu.
"Va las. A fost un lung sir de declaratii contradictorii ale dvs despre ROBOR. Cand ati spus adevarul?", l-a intrebat Zamfir pe guvernatorul BNR.
"In ambele cazuri", a raspuns Isarescu.
Dupa care guvernatorul BNR a inceput sa explice semnificatia ROBOR.
"ROBOR este un indice al pietei interbancare, formata din banci care au conturi deschise la BNR, sa luam cifra 40. Alimentarea cu lichiditate a trezorieri se afla prin aceasta piata interbancara. BNR nu are niciun cont. Noi ne luam banii tot prin banci", a spus Isarescu.
Dupa mai multe schimburi de replici, a intervenit si presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu. Acesta a cerut ca discutia sa se desfasoare eficient si fara intreruperi.
Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, a spus ca exista o intelegere intre banci, dar nu de tip cartelar, iar ROBORUL nu poate fi manipulat.
________
Presedintele Comisiei economice, Daniel Zamfir, a precizat ca Mugur Isarescu i-a confirmat prezenta pentru marti.
"Inteleg ca, iata, vine cu intregul Consiliu de Administratie, lucru care ne bucura foarte tare ca intelege intr-un final care sunt obligatiile CA al BNR. Vom discuta pe marginea ROBOR si a ...

Categoria:Politica
ID articol: 151777
Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Parlament Replici | Mugur Isarescu |
Taguri: Parlament Replici, Mugur Isarescu,

Pe aceeasi tema

Abonare newsletterAlte stiri din Politica
2007-2011 News20.ro --