Negocieri dure in PSD inainte sedintei de luni: Liviu Dragnea are sprijinul majoritatii. Se incearca un armistitiu

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Negocieri dure in PSD inainte sedintei de luni: Liviu Dragnea are sprijinul majoritatii. Se incearca un armistitiu


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
PSD a convocat sedinta Comitetului Executiv National (CExN) pentru luni, la sediul central al partidului, pentru a transa situatia din partid ca urmare a disputei dintre premierul Mihai Tudose si ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan. Comitetul Executiv National a fost amanat cu doua ore pentru ca toti liderii de filiale sa fie in Bucuresti si, in plus, sa poata sa participe si premierul Mihai Tudose. Membrii CExN au primit un SMS oficial de convocare pentru luni la ora 16:00.
CRIZĂ IN PSD: Baroni locali si lideri ai partidului au convocat pentru luni Comitetul National: "Nu se mai putea astepta"
Se poarta negocieri intense pana la inceperea sedintei. Astfel, 17 organizatii judetene sunt de partea lui Liviu Dragnea.
Sedinta va fi una tensionata, potrivit declaratiilor liderilor PSD din ultimele zile. Se va discuta posibilitatea de demitere a Guvernului Tudose. Cei care sutn de partea presedintelui PSD acuza insubordonarea lui Mihai Tudose, in timp ce liderii si ministrii care sunt de partea premierului cer mai multa independenta si vorbesc de o democratizare in luarea deciziilor, fie ca e vorba despre demiterea unui ministru ori de o restructurare a Cabinetului.
Pe de alta parte, sunt si lideri din teritoriu doresc o impacare intre Liviu Dragnea si Mihai Tudose, pentru ca PSD sa nu piarda guvernarea, sa nu repete inclusiv scenariul cu demiterea lui Sorin Grindeanu si sa ajunga sa-si dea din nou jos propriul guvern prin motiune de cenzura.
Un alt aspect important este faptul ca, in acest moment, este foarte greu ca Liviu Dragnea sa fie indepartat de la conducerea PSD. Ar fi nevoie de un congres si de modificarea statutului, pentru ca acum presedintele partidului poate fi revocat din functie doa cu acelasi numar de voturi cu care a fost pus in functie, adica toti membrii PSD.
Codrin Stefanescu: "Si-a bagat dracul coada in PSD. Este unul din exteriorul partidului"
Sedinta este convocata la solicitarea mai multor lideri ai PSD, intre care Gabriela Firea, Rovana Plumb, Ecaterina Andronescu sau Claudiu Manda, care au sustinut ca situatia ...

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Liviu Dragnea | Negocieri |

Pe aceeasi tema

Abonare newsletterAlte stiri din Politica
2007-2011 News20.ro --