Noi concepte in materie de becuri LED pe piata din Romania

Noi concepte in materie de becuri LED pe piata din Romania

Datorita evolutiei tehnologice din ultimii ani, o serie de domenii variate au inceput sa se dezvolte foarte mult.
Vorbim, in primul rand, de corpurile de iluminat. Si facem referire, cu precadere, la acele produse care functioneaza pe baza de becuri LED.

Geneza unor becuri LED:

Din punct de vedere etimologic, cuvantul “LED” provine din limba engleza, de la grupul de cuvinte light-emitting diode. In traducere, acesta inseamna “dioda emitatoare de lumina”.

Cu alte cuvinte, tehnologia unor becuri LED se bazeaza pe existenta unei diode semiconductoare ce transmite un fascicul de lumina catre polarizarea directa a unei jonctiuni p-n. In urma acestui proces se produce un efect de electroluminescenta.

Inca de cand rusul Oleg Vladimirovich Losev a conceput primul prototip de becuri LED si pana astazi, aceste produse se bucura de notorietate in casele romanilor. Si nu numai. Motivul pentru care sunt atat de cautate de publicul larg se datoreaza, intai de toate, unei noi etape de dezvoltare tehnologica.

De ce becuri LED si nu becuri clasice?

Ei bine, pentru ca noua tehnologie in materie de becuri LED se bazeaza pe un circuit electric si doar o mica sursa luminoasa. Nimic iesit din comun pana aici. Este clar ca impreuna vor emite semnale luminoase. Insa ceea ce diferentiaza cu adevarat tehnologia unor becuri LED de cele clasice consta in faptul ca cele dintai functioneaza la rece.

Cu alte cuvinte, nu se supraincalzesc asa cum fac traditionalele corpuri de iluminat care au la baza incandescenta.

Pentru a constientiza efecienta acestei noi tehnologii, va vom prezenta cateva avantaje:

Nu dauneaza mediului inconjurator pentru ca se pot folosi si pe baza unor baterii electrice solare;

Sunt foarte rezistente cand vine vorba de fluctuatiile de curent;

Trece cu brio testul raportului pret-calitate datorita faptului ca sunt foarte eficiente in ceea ce priveste energia electrica. In alta ordine de idei, utilizarea unor becuri LED implica o cantitate mai mica de deseuri pentru mediu. Mai ales pentru ca sunt foarte rezistente in timp si functioneaza mai mult timp decat clasicele corpuri de iluminat.

Pe de alta parte, ai o putere mult mai mare de iluminat, folosesc o lumina alba si consuma foarte putin.
Foarte multe persoane sunt incantate de economia la facturile lunare pentru energia electrica, intrucat diferenta e foarte osor de observat. Mai ales daca intreaga locuinta este iluminata de aceesi tehnologie cu becuri LED.

Inca nu crezi? Incearca si ai sa te convingi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *