OCTAV, cel mai mare numar de spectatori pentru un film romanesc in 2017, dupa primul weekend de la lansarea in cinematografe (P)

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


OCTAV, cel mai mare numar de spectatori pentru un film romanesc in 2017, dupa primul weekend de la lansarea in cinematografe (P)


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
Filmul romanesc OCTAV, in regia lui Serge Ioan Celebidachi, a adus in cinematografe, dupa primul weekend de la lansare, 27.221 de spectatori si incasari totale de 338.707 lei, devenind astfel singurul film romanesc care a adunat atat de multi spectatori in salile de cinema, in 2017, doar dupa primul weekend.
Filmul a intrat in cinematografele din toata tara vineri, 6 octombrie 2017.
Povestea lui Octav (interpretat magistral de Marcel Iures), care isi retraieste momentele cheie din trecutul sau (de la jocurile copilariei sau prima dragoste, pana la amintirile dureroase legate de familia sa), prin prisma constiintei unui om in varsta de 84 de ani odata cu reintoarcerea la casa parinteasca, a declansat o serie de emotii si nostalgii in sufletul spectatorilor:
"Nu mai stiu cand m-a mai emotionat atat de tare un film! Am iesit din sala muta, alaturi de alti spectatori muti de emotie, de bucurie, de frumusete! Va multumim!" Alina Budica
"Unul din cele mai frumoase filme vazute de noi, la cinema." Roxana Florea
"Un film care iti rascoleste toate simturile! Muzica un regal!" Grosanu Sanda Elena Maria
"Actori exceptionali si cea mai buna imagine pe care am vazut-o vreodata la un film romanesc! Plus o coloana sonora de vis..." Madalin Guruianu
"Va multumesc in numele milioanelor de romani pentru care tara asta nu inseamna numai coruptie si prostitutie. Marturisesc ca ma simt rusinata cand aflu ca am mai castigat un premiu international si subiectele sunt aceleasi de mizerie. Nu neg talentul acelor regizori, dar ma gandesc ca nu cumva au iesit in fata Occidentului si datorita acestor subiecte de mizerie? Avem si noi romanii preocupari inalte, trairi interioare profunde, chiar si mandrie nationala, care e ranita prin premierea unor filme cu borfasi, hoti, prostituate... Va multumesc, inca o data, domnule regizor Celebidachi, pentru Octav." Silvia Smaranda
"Un film care merita revazut pentru imaginile si pentru muzica lui, pentru arta actorilor, dar, mai ales, pentru ecoul pe care il creeaza in fiecare suflet. Cine n-a dat uitarii copilul din sufletul sau, va simti povestea ca pe una personala." Corina Diana
Pentru ca asa cum spunea si Marcel Iures: "Octav e o poveste cu oameni, cu un om in care se recunosc toti oamenii de pe pamant. Este o poveste profund umana, acesta fiind si motivul principal pentru care am fost atras sa joc in acest film. Avem nevoie de astfel de povesti".
Trailerul filmului OCTAV, creat de Good Hands, poate fi urmarit aici: https://youtu.be/pJ5EoVp0okw
Din distributia filmului fac parte: Marcel Iures, Victor Rebengiuc, Andi Vasluianu, Lia Bugnar, Vlad Radescu, Maria Obretin, Ioan Andrei Ionescu, Alessia Tofan, Eric Aradits, Stefan Velniciuc, Roxana Guttman, Silviu Biris, Dana Rogoz, Alexandru Mandu si multi altii.
Lung-metrajul, clasificat cu AG (Audienta Generala), este o coproductie ...

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Cinematografe | Spectatori |
2007-2011 News20.ro --