PNL vrea modificarea legii privind regimul compensatoriu. Sunt vizati cei care comit infractiuni cu violente, crime, talharii, viol

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a precizat, luni, ca Biroul Executiv al partidului a luat in analiza situatia extrem de grava privitor la cresterea infractionalitatii, “datorita eliberarii pe usa din dos a mii, pana la 11.000 de infractori, ca urmare a reglementarilor adoptate de PSD-ALDE si UDMR, in special legea privind recursul compensatoriua”.
“Preocuparea obsesiva a majoritatii guvernamentale de cand au venit la putere nu este sa asigure imbunatatirea conditiilor de viata pentru cetatenii corecti, obisnuiti, care respecta legea, care isi castiga existenta in mod cinstit. Preocuparea obsesiva a actualei guvernari? este pentru infractori sau pentru cei care urmeaza sa fie condamnati sau au fost condamnati. Consecintele eliberarii din inchisori a aproape 11.000 de detinuti inainte de termen, fara niciun fel de pregatire din punctul de vedere al organizarii si? intaririi serviciului de probatiune, fara niciun sistem de urmarire si sustinere a reintegrarii sociale a celor care au fost eliberati din puscarii, iata ca se transforma intr-o amenintare de zi cu zi la viata, siguranta si bunurile private ale fiecarui cetatean roman”, a declarat Ludovic Orban, citat de Agerpres.
Ludovic Orban a anuntat ca Partidul National Liberal a luat decizia de a pregati pana saptamana viitoare un proiect de lege prin care sa impiedice eliberarea infractorilor care au comis infractiuni cu violenta, violuri, talharii, omoruri si alte infractiuni grave, pentru ca acestia nu fac decat sa recidiveze si sa afecteze viata, proprietatea, siguranta cetatenilor romani.
“Voi depune la inceputul sesiunii parlamentare un proiect de lege pentru ca cei care comit infractiuni cu violente, crime, tentative de crima, talharie sau viol sa nu mai beneficieze de predeverile Legii 167/2017, privind regimul compensatoriu. Aproape 11.000 de infractori au fost eliberati mai devreme. 700 s-au reintors deja in puscarii. Circa 200 de romani au cazut victime din nou violentelor acestor recidivisti, care in libertate au comis crime, tentative de crime, violuri sau talharii. Legea regimului compensatoriu depusa de fostul ministru tehnocrat Raluca Pruna, a fost preluata de Tudorel Toader iar de la 3 zile pe luna s-a ajuns la 6 zile pe luna, la o luna de pedeapsa. Legea PSDragnea a fost votata in parlament in Iunie 2017 de majoritatea PSD-ALDE, cu scopul ca pe langa hoti, violatori, criminali si talhari sa scape si coruptii lor!”, a scris Florin Roman pe Facebook.?
Si prim-vicepresedintele PNL Raluca Turcan afirma ca, in contextul crimei de la Medias, se impune de urgenta ca detinutii care au comis infractiuni cu violenta sa nu mai beneficieze de regimul compensatoriu.
“Crima de la Medias arata din nou natura profund infractionala si anti-nationala a guvernarii PSD-ALDE.De peste doi ani de zile, PNL, USR si un numar mare de romani atrag atentia cu privire la natura infractionala a acestei guvernari, care, in cel mai clar si transparent mod cu putinta, se preocupa doar de interesele hotilor si criminalilor. Principala preocupare a guvernarii – sa scape infractorii de puscarie, pe …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *