Papa Ioan Paul II se autoflagela

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Papa Ioan Paul II se autoflagela


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
Papa Ioan Paul al II-lea se autoflagela cu o curea, chiar si in vacanta, si dormea pe podea ca act de penitenta si pentru a ajunge mai aproape de perfectiunea crestina, potrivit unei noi carti.

Cartea "De ce este un sfant" mai include si discursuri nepublicate anterior si documente scrise de Ioan Paul, inclusiv un memo din 1989 in care arata ca va demisiona daca ar fi devenit incapabil.

Cartea mai arata ca Ioan Paul l-a iertat pe atentatorul sau din 1981 in ambulanta care il ducea spre spital, la doar cateva momente dupa atentatul din 13 mai. Initial, el a crezut ca acesta este membru al organizatiei teroriste italiene Brigazile Rosii.

Cartea a fost scrisa de Monsignor Slawomir Oder, principalul promotor al canonizarii Papei. Aceasta se beaza pe marturia a 114 martori si documente pe care le-a colectat Oder pentru a-si sustine cazul.

La conferinta de presa de marti, Oder a aparat practica lui Ioan Paul de autoflagelare, pe care unii credinciosi o folosesc pentru a-si reaminti de suferinta lui Iisus pe cruce.

"Este un instrument al perfectiunii crestine," sublinia
Oder, raspunzand criticilor despre cum ar putea fi impacata aceasta practica cu preceptul ca organismul
uman este un dar de la Dumnezeu.

In carte, Oder scrie ca Ioan Paul si-a negat frecvent mancarea si "frecvent petrecea noapte pe podea," deranjandu-si patul dimineata pentru a nu atrage atentia asupra actului sau de penitenta.

"Dar nu se limita la aceasta. Asa cum unii membri ai ai anturajului sau din Polonia si Vatican au auzit cu propriile urechi, Ioan Paul se flagela".

Papa Benedict XVI l-a pus pe Ioan Paul pe pista rapida spre sanctificare la doar cateva saptamani dupa moartea acestuia, in 2 aprilie 2005, nerespectand traditionalii cinci ani inainte de inceperea procesului.

Luna trecuta, s-a mai facut un pas spre posibila beatificare- primul in proces- prin aprobarea unui decret despre "virtutile sale eroice ." Acum, Vatican trebuie sa confirme un miracol.

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Autoflagelare |
Sursa: Antena 3

Abonare newsletterAlte stiri din International
2007-2011 News20.ro --