Parlamentul European va adopta in octombrie o rezolutie pe tema situatiei din Romania. Viorica Dancila va fi invitata

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Parlamentul European va adopta in octombrie o rezolutie pe tema situatiei din Romania. Viorica Dancila va fi invitata


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
"Avem noutati despre dezbaterea privind situatia din Romania care va avea loc in Parlamentul European: dezbaterea in plen va avea loc in prima sesiune plenara din luna octombrie (1-4 octombrie).Parlamentul European va adopta o rezolutie despre situatia din Romania in cea de-a doua sesiune plenara din luna octombrie (22-25 octombrie)", a scris pe Facebook europarlamentarul Sigfried Muresan.
El afirma ca prim-ministrul Viorica Dancila va fi invitat la dezbatere.

"Prim-ministrul Guvernului Romaniei va fi invitat la dezbaterea de la inceputul lunii octombrie", a mai scris Siegfried Muresan.
Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat, intr-un interviu pentru Digi 24, ca daca ar fi vorbit despre Romania in discursul despre Starea Uniunii sustinut miercuri, mesajul nu ar fi fost unul pozitiv in totalitate. El crede in continuare ca Romania si Bulgaria trebuie sa intre in spatiul Schengen cat mai curand, dar in acelasi timp trebuie vazute rezultate in ceea ce priveste respectarea statului de drept. "Am impresia ca exista o uriasa si controversata disputa in Romania intre presedinte si guvern si o parte a Parlamentului. Am sentimentul ca e totul in regula in Romania? Nu", a afirmat oficialul european.
Si premierul Olandei, Mark Rutte, a declarat, miercuri, la Cotroceni, dupa intalnirea cu presedintele Klaus Iohannis, ca tara sa are ingrijorari cu privire la statul de drept din Romania, el subliniind ca acesta este fundamentul proiectului european. La randul sau, presedintele Klaus Iohannis a declarat ca semnalele venite din ...

Categoria: International
ID articol: 147256
Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Parlamentul European | Romania Viorica |

Pe aceeasi tema

Abonare newsletterAlte stiri din International
2007-2011 News20.ro --