Peste 800.000 de angajati americani, ramasi fara banii de salarii. Trump renunta la negocierile cu democratii din Congres

O noua intalnire intre Donald Trump si liderii democrati din Congres privind negocierile bugetare s-a incheiat miercuri la scurt timp, atunci cand presedintele a pus capat pe neasteptate discutiilor, potrivit opozantilor politici ai liderului de la Casa Alba, transmite AFP.
“Presedintele s-a ridicat si a plecat”, a povestit liderul democratilor din Senat, Chuck Schumer, imediat dupa intalnire.
“Tocmai am parasit o intalnire cu Chuck (Schumer) si Nancy (Pelosi), totala pierdere de vreme”, a scris la randul sau pe Twitter presedintele american in acelasi moment.
Adversarii democrati ai lui Donald Trump doresc un vot asupra unei legi bugetare imediat ce vor avea joi controlul Camerei Reprezentantilor, unde au preluat majoritatea de la republicani cu ocazia alegerilor de la jumatatea mandatului, in noiembrie.?Viitorul acestui proiect de lege pare insa nesigur, deoarece nu contine nicio finantare pentru construirea zidului pe care Donald Trump doreste sa il ridice la frontiera dintre Statele Unite si Mexic pentru a bloca imigratia ilegala.?Presedintele american are drept de veto asupra legilor Congresului si a repetatca doreste un “zid solid”, pentru care cere cinci miliarde de dolari.?
Donald Trump isi apara zidul de la frontiera cu Mexicul: Cat sange american sa curga pentru ca Congresul sa-si faca treaba?
In situatia actuala sunt blocate, de la 22 decembrie, 25% din institutiile federale, printre care unele ministere esentiale.?
Prin urmare, toate institutiile statului si toate programele guvernamentale functioneaza pe baza fondurilor de urgenta sau fara fonduri, potrivit New York Times.
In contextul in care disputa continua, oamenii nu isi pot plati facturile si nici nu isi pot acoperi cardurile de credit la care au atins deja plafonul maxim.
Americanii au ajuns deja sa isi deschida noi carduri de credit doar pentru a-si plati facturile.
Acesta este cazul a 800.000 de angajati federali, iar specialistii estimeaza ca daca situatia nu se remediaza, s-ar putea ajunge la cele mai mari proteste din istoria tarii.
Constructia unui zid la frontiera Statelor Unite cu Mexicul, dupa cum cere presedintele american, Donald Trump, ar dura peste 10 ani si ar necesita circa 10.000 de muncitori, transmite EFE, citand un articol de miercuri din The Washington Post.
Donald Trump nu accepta oferta pentru deblocarea activitatilor Guvernului. Este “nesabuita”
Ziarul din capitala SUA a solicitat opinia mai multor ingineri si constructori in ce priveste proiectul unui zid la frontiera care sa se intinda pe 1.600 de kilometri, asa cum doreste Trump.
Rezultatele consultarii releva ca, pentru a termina zidul, ar fi nevoie de 10 ani si munca a circa 10.000 de oameni.
Mai mult decat atat, potrivit inginerilor, cu cei 5,7 miliarde dolari ceruti de Trump si pentru care continua disputa cu conducerea democrata din Congres, fapt ce a cauzat actuala inchidere partiala a administratiei, s-ar ridica doar 370 de kilometri din zidul de granita.
Costul total al proiectului ar fi de cel putin 25 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *