Polonia a expulzat un cercetator rus acuzat de propaganda

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Polonia a expulzat un cercetator rus acuzat de propaganda


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
Polonia a anuntat joi expulzarea unui cercetator rus, reprezentant al Institutului Rus pentru Studii Strategice (RISI), reprosandu-i acestuia ca face propaganda in favoarea Federatiei Ruse pe langa istorici si jurnalisti, informeaza AFP citata de Agerpres.
Agentia poloneza pentru securitate interna ABW a anuntat intr-un comunicat ca barbatul, identificat doar ca Dmitri K., a desfasurat activitati 'indreptate impotriva intereselor poloneze', 'a lansat elemente de razboi hibrid' (termen folosit pentru a descrie operatiunile din Ucraina, in care se recurge la serviciile speciale si dezinformare) impotriva Poloniei si a intretinut contacte cu serviciile speciale de la Moscova.
Tot potrivit ABW, el cauta persoane cu convingeri proruse, oferindu-le o colaborare cu universitati din Rusia, publicari si calatorii de cercetare finantate de partea rusa. In plus, el le oferea instructiuni cu privire la modul de a apara punctul de vedere rus si a actionat de asemenea in vederea 'reaprinderii animozitatilor polonezo-ucrainene' si a intreprins actiuni impotriva demontarii monumentelor sovietice in Polonia.
Prin urmare, ministrul de interne al Poloniei a anulat permisul sau de sedere si a dispus expulzarea lui, mai precizeaza comunicatul, ...

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Polonia | Propaganda |

Pe aceeasi tema

2007-2011 News20.ro --