Ponta: E incredibil ca, la 3 ani de la aprobarea finantarii pentru podul peste Dunare, sa nu trimiti la Bruxelles proiectul

“Am reusit sa punem in acordul cu Uniunea Europeana, in perioada 2014-2020, finantarea nu doar a podului pe care si-l doreste toata lumea de zeci de ani, dar si a lucrarilor de infrastructura aferente. Dupa cum stiti, domnul Tudose, in ultima zi de mandat, a semnat contractul si, totusi, nu se intampla lucrurile. Am verificat la Bruxelles – de mai multe ori, ca sa fiu sigur ca e adevarat, pentru ca nu puteam sa cred -, pana azi, cand sunt la dumneavoastra, la Braila, la Bruxelles nu a venit niciun proiect pentru finantare pod peste Dunare. Nu exista o aplicatie pentru finantarea acestui pod. E incredibil ca, la trei ani de la aprobarea finantarii pentru podul peste Dunare, sa nu trimiti la Bruxelles proiectul. Mi se pare extrem de ciudat si nu inteleg cum poti sa dai drumul la o lucrare fara ca mai intai sa-i prezinti proiectul celui care o finanteaza. Nu am mai intalnit treaba asta si o fi ceva putred aici”, a declarat Ponta.
Victor Ponta a mai precizat ca va face o interpelare catre ministrul Transporturilor, in care ii va solicita public sa trimita cat mai repede la Bruxelles proiectul podului peste Dunare, in caz contrar, existand un risc mare de pierdere a acestor fonduri europene.
“Daca nu se misca mai repede, si daca nu se misca bine si daca se apuca de lucrari, aveti doua variante, proaste amandoua: ori sa se opreasca lucrarile la un moment dat si sa ramaneti cu un inceput de pod Dumnezeu stie cati ani, ori sa se continue, sa se finalizeze si sa dam 500 de milioane de euro de la buget, adica din ceea ce ar fi trebuit sa folosim pentru sanatate, educatie si altceva, in loc sa ii luam nerambursabili cu partea de cofinantare de la Comisia Europeana. Doamna comisar Cretu a transmis pe cai neoficiale, a incercat sa convinga oamenii de acolo, nu prea are cu cine sa vorbeasca la Guvern. A zis si public: am bani, veniti cu proiectul, ca sa pot sa va dau banii”, a afirmat Ponta.
Contractul pentru executia podului suspendat peste Dunare in zona Braila a fost semnat in martie acest …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *