Premierul israelian Benjamin Netanyahu este pasibil de inculpare pentru coruptie

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Premierul israelian Benjamin Netanyahu este pasibil de inculpare pentru coruptie


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
Ministrul justitiei, Ayelet Shaked, a afirmat ca dupa parerea ei un prim-ministru nu trebuie sa demisioneze chiar daca este inculpat oficial, scir presa israeliana.
Marti, politia israeliana a recomandat ca Netanyahu sa fie pus sub acuzare in doua cazuri de coruptie, dupa cum a informat presa care mai spune ca premierul ar putea demisiona.
Premierul israelian este acuzat ca ar fi acceptat cadouri de zeci de mii de dolari de la un mogul de la Hollywood, oferind la randul sau tratament preferential unei publicatii in schimbul unei prese favorabile lui. Netanyahu a respins vehement aceste informatii care au ajuns in spatiul public si au alimentat scandalul.
Cazul lui Netanyahu va ajunge la Procurorul General, Avihai Mendelblit, care va revizui materialul inainte de a decide daca premierul va fi sau nu pus sub acuzare. In tot acest tim, Netanyahu va ramane in functie. El s-ar putea ca, in acest rastimp sa aiba parte de presiuni publice pentru a fi fortat sa demisioneze.
Citeste si Inregistrare secreta cu un fiu de prim-ministru: "Tatal meu a facut ca al tau sa castige 20 de miliarde de dolari"
Avand in vedere circumstante asemanatoare cu cele de acum zece ani, Netanyahu, care era atunci liderul opozitiei - i-a cerut premierului de atunic, Ehud Olmert, sa demisioneze chiar in timpul investigatiei, spunandu-i ca un lider ...

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Benjamin Netanyahu | Premierul |

Pe aceeasi tema

Abonare newsletterAlte stiri din International
2007-2011 News20.ro --