Prima REACTIE dupa scandalul legat de stadionul de la CRAIOVA. Oficial CNI: "Totul este OK!"

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Prima REACTIE dupa scandalul legat de stadionul de la CRAIOVA. Oficial CNI: "Totul este OK!"


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
Adrian Cefelan a explicat care este stadiul proiectului.
INCREDIBIL: noul stadion din Craiova a fost construit GRESIT. Trebuie reparat inainte de INAUGURARE
"Nu stiu de unde a aparut nebunia asta. De fapt, nu demontam, nu construim si nu o sa refacem absolut nimic. Initial, in 2014, s-a facut un studiu de fezabilitate, un concept, iar pe baza lui s-a dat o Hotarare de Guvern (HG 900/2014) pentru demolarea vechii arene si construirea celei noi.Conform legii, acesta nu trebuia sa cuprinda toate stadiile ulterioare necesare constructiei. De acest lucru s-au ocupat constructorii, CONA Sibiu si ACI Cluj, cand s-a facut proiectul tehnic. Atunci au facut studiile de insorire, de vant, studiul geotehnic de detaliu, scenariul de foc, etc.
Acest proiect tehnic a fost upgradat mereu si in fuctie de cerintele de omologare UEFA, dar si de legislatia romaneasca. In studiu de fezabilitate initial erau alte date, iar acum stadionul are alte cote. De exemplu, suprafata totala era de 41.608 metri patrati, iar acum este 54.159 metri patrati. S-a facut si inelul care inconjoara stadionul, conform normelor ISU. In plus, numarul de locuri a crescut de la 30.800 la 30.950 pentru ca UEFA a cerut sa fie mai multe locuri pentru persoanele cu handicap.
Inelul de sus nu se va reconstrui. Acolo au fost amplasate deja 4 studiouri TV, nu doua ca in studiul de fezabilitate, pentru ca intre timp, UEFA a cerut conditii pentru dubla transmisie TV.
Toate modificarile s-au facut conform proiectului tehnic, de catre firmele care au construit arena, care au facut mai multe studii.Practic, am facut o casa mai mare, la ...

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Oficial | Totul |

Pe aceeasi tema

Abonare newsletterAlte stiri din Sport
2007-2011 News20.ro --