Primaria Iasi va ataca in instanta masurile "revolutiei fiscale" adoptate de Guvernul Tudose

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Primaria Iasi va ataca in instanta masurile "revolutiei fiscale" adoptate de Guvernul Tudose


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
Primaria Iasi va ataca in instanta ordonanta de urgenta aprobata de Guvern prin care se modifica Codul Fiscal de la 1 ianuarie 2018. Declaratia a fost facuta de primarul municipiului. Mihai Chirica va cere instantelor sa nu se aplice ordonanta de urgenta prin care s-a modificat Codul Fiscal.
Nu se tine cont de autonomia locala si de legislatia bugetara, reclama Mihai Chirica.
Primarul Iasului, Mihai Chirica a declarat ca municipalitatea va ataca continutul ordonantei care afecteaza autoritatile locale care nu au fost consultate si nu se mai poate vorbi de autonomie locala care este practic distrusa.
"Ne vedem in situatia de a ne adresa Avocatului Poporului si vom cere si sprijinul Inaltei Curti de Casatie si Justitie si Ministerului Justitiei, care pot face demersuri la CCR ca sa blocheze ordonanta, sau gasirea unei solutii rezonabile care sa acopere deficitul", a spus el.
Mihai Chirica a vorbit de ceea ce a numit o inrobire generala si o dependenta totala de autoritatile centrale in ceea ce priveste dezvoltarea oraselor. Primarii vor ajunge sa cerseasca bani, a completat seful municipalitatii care precizeaza ca spera sa nu fie singurul care va lupta pentru oras.
"Impactul e foarte mare, zeci de milioane de euro prejudiciu pentru bugetul local in 2018, deci peste 40% din veniturile proprii. Nu ne-a ...

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Guvernul Tudose | Primaria Iasi |
2007-2011 News20.ro --