Primarul de Valcea Mircia Gutau s-a predat noaptea trecuta la politie

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Primarul de Valcea Mircia Gutau s-a predat noaptea trecuta la politie


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
Primarul din Ramnicu Valcea, Mircia Gutau, acuzat de luare de mita si condamnat la trei ani si jumatate de inchisoare, s-a predat miercuri seara la politie. Alaturi de el, viceprimarul Nicoale Dicu a fost si el arestat si a primit aceeasi pedeapsa.

Mircia Gutau s-a predat la IPJ Valcea in jurul orei 23.40, dupa ce, miercuri seara, a afirmat ca pleaca la inmormantarea fratelui sau, intr-o localitate din judetul Suceava si ca intentioneaza sa ceara o amanare a executarii pedepsei cu o luna, pentru a-si preda mandatul de la Primaria Ramnicu Valcea.

Condamnat la trei ani de inchisoare pentru luare de mita, primarul din Ramnicu-Valcea, Mircia Gutau, neaga acuzatiile care i-au fost aduse. Mai mult, acesta cere ca DNA sa puna la dispozitia presei caseta in care ar fi surprins flagrantul.

Mircia Gutau, primarul din Ramnicu-Valcea, si Nicolae Dicu, viceprimarul din aceeasi localitate, arestati in 2006 de DNA, au fost condamnati definitiv, miercuri, la pedeapsa de trei ani si jumatate de inchisoare de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie. Primarul Mircia Gutau a fost condamnat pentru luare de mita, iar Nicolae Dicu pentru complicitate la luare de mita.

"Cu tristete in suflet", presedintele PD-L, Emil Boc, a vorbit, miercuri seara, intr-o emisiune la postul B1TV, despre condamnarea colegului sau de partid, Mircia Gutau, la trei ani de inchisoare. In ciuda tristetii, Emil Boc a admis ca, potrivit unei prevederi a statutului PD-L, in calitatea sa de "persoana condamnata", Gutau va fi exclus din partid.

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Mircia Gutau |
Sursa: Realitatea
2007-2011 News20.ro --