Programele Rabla Clasic si Rabla Plus incep joi. Care este valoarea voucherelor

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Programele Rabla Clasic si Rabla Plus incep joi. Care este valoarea voucherelor


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
Bugetul alocat pentru acest an in cazul programului "Rabla Clasic" se situeaza la 180 de milioane de lei, iar cel pentru "Rabla Plus" la 45 de milioane de lei, scrie Agerpres.
Potrivit ministrului Mediului, subventia acordata in cadrul programului "Rabla Plus" pentru masinile suta la suta electrice este de 10.000 de euro, iar valoarea voucherului acordat in 2017 ramane la 6.500 de lei, similar cu cel din 2016 si 2015.
"Noutatea in acest program este ca persoanele care vor sa acceseze finantare prin "Rabla Plus" si au acasa o masina mai veche de 8 ani nu trebuie neaparat sa o caseze. Ei pot merge direct la dealer si sa solicite subventia de 10.000 de euro. In schimb, cetatenii care au acasa o masina mai veche de 8 ani si vor sa o caseze, pot adauga la cei 10.000 de euro, inca 6.500 de lei obtinuti din casare", a explicat ministrul Mediului. Oficialul a precizat, totodata, ca in cazul achizitiei de masini ecologice hibrid plug-in se va acorda in acest an o subventie de 4.500 de euro. La aceasta suma se poate adauga inca 6.500 de lei in cazul in care beneficiarul doreste sa isi caseze masina mai veche de 8 ani", a mentionat ministrul Mediului in data de 11 mai.
Finantarea acordata prin prezentul program, care va avea caracter multianual, reprezinta o strategie pentru o perioada de 3 ani (2017 - 2019), prin care Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) isi propune sa contribuie la incurajarea achizitiei de autoturisme noi din ce in ce mai performante din punct de vedere al impactului asupra mediului.
Noutatea programului este ca, incepand din 2017, se introduc praguri maxime de emisii de CO2 ale autovehiculelor pentru achizitia carora se poate obtine prima de casare. Astfel, cuantumul primei de casare va fi de 6.500 de lei si se va acorda in functie de cantitatea de emisii de CO2/km generata de sistemul de propulsie al autovehiculului nou achizitionat, in regim de functionare mixt, dupa cum urmeaza: in anul 2017, pentru autovehiculul nou al carui sistem de propulsie ...

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Programele Rabla | Rabla Plus |

Pe aceeasi tema

2007-2011 News20.ro --