Razboi intre Palate: Guvernul il da in judecata pe presedintele Iohannis

Surse guvernamentale au precizat pentru MEDIAFAX ca Executivul va ataca decretul presedintelui Klaus Iohannis prin care a prelungit cu un an mandatul sefului Statului Major al Apararii, Nicolae Ciuca, sesizarea urmand sa fie depusa in instanta cel mai probabil in decursul zilei de miercuri.
Presedintele Klaus Iohannis a semnat pe 28 decembrie 2018 decretul de prelungire, cu un an, a mandatului generalului Nicolae Ciuca ca sef al Statului Major al Apararii, dupa ce a respins in sedinta CSAT propunerea facuta de MApN pentru aceasta functie.
Ulterior, premierul Viorica Dancila si ministrul Apararii, Gabriel Les, au acuzat ca seful statului nu a avut baza legala, deoarece propunerea de prelungire a mandatului nu a venit din partea MApN.
Premierul Viorica Dancila a declarat ca decretul pentru prelungirea mandatului sefului SMG, Nicolae Ciuca, semnat de presedintele Klaus Iohannis, nu respecta conditiile de legalitate si creeaza premisele unui conflict juridic de natura constitutionala.
Ministrul Apararii Gabriel Les a declarat, dupa refuzul lui Klaus Iohannis de numire a propunerii MApN in functia de sef al Statului Major, ca in ianuarie va veni cu o noua propunere, iar presedintele putea sa prelungeasca mandatul lui Nicolae Ciuca doar la propunerea ministrului.
Ministrul a mai afirmat ca propunerea pentru functia de sef al Statului Major a fost Dumitru Scarlat, reprezentantul militar al Romaniei la NATO si UE. Dar pentru ca acesta …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *