Razboi rece: Rusia acuza instalarea unei brigari de blindate americane suplimentare in apropierea frontierelor

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Razboi rece: Rusia acuza instalarea unei brigari de blindate americane suplimentare in apropierea frontierelor


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
In Polonia si in tarile baltice, "trupele celei de a 3-a Brigazi blindate (americane) ar trebui sa inlocuiasca militari din a 2-a Brigada blindata a fortelor americane, pentru a nu incalca Actul fondator NATO-Rusia semnat in 1997", a declarat intr-un comunicat Ministerul rus al Apararii.
Insa, in loc sa paraseasca teritoriul, "a 2-a Brigada blindata a Statelor Unite a sosit discret in Polonia si s-a instalat acolo cu vehiculele blindate", a denuntat un purtator de cuvant al ministerului, Igor Konasenkov.
"Iar intre timp, echipamentul milittar al celei de a 3-a Brigazi blindate americane a ramas in Polonia si in tarile baltice", a adaugat el, afirmand ca asta inseamna ca o brigada suplimentara a fost "desfasurata de facto" in apropierea frontierelor ruse.
Ambasada Statelor Unite la Varsovia a dezmintit orice desfasurare a vreunei brigazi, explicand intr-un comunicat ca este vorba despre inlocuirea unitatilor deja existente la fata locului, in cadrul unui batalion NATO instalat in primavara.
Moscova estimeaza, la randul ei, ca aceasta noua desfasiurare are loc in urma "isteriei" NATO din timpul exercitiilor ruso-belaruse ...

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Razboi | Rusia |

Pe aceeasi tema

Abonare newsletterAlte stiri din International
© 2007-2011 News20.ro --