Romania primeste alte 3,9 milioane de euro de la Comisia Europeana pentru combaterea pestei porcine africane

“Aceasta plata a fost efectuata in conditiile in care Decizia “SANTE/EM/AH/2018/ASF/RO”, de acordare a subventiei permite plata unui avans de pana la 50% si a platilor ulterioare”, se mai arata in comunicat.
Potrivit sursei citate,?Comisia Europena va efectua urmatoare transa din avans atunci cand situatia bugetara o va permite.
“Plata, intr-un timp scurt de la acordarea Deciziei Grant, a 13,9 milioane de euro din avansul de 17 milioane de euro este o confirmare a faptului ca Guvernul Romaniei a actionat si actioneaza pentru combaterea pestei porcine africane in deplina conformitate cu solicitarile Comisia Europeana”, mai precizeaza reprezentantii ANSVSA.
Potrivit situatiei prezentate de ANSVSA, la finalul anului 2018 pesta porcina africana (PPA) evolua in 301 localitati din 19 judete, cu un numar de 1.145 de focare (dintre care 19 in exploatatii comerciale) si 558 de cazuri la mistreti. In total au fost eliminati 364.212 de porci afectati de boala.
Au fost stinse 12 focare in judetul Satu Mare si un focar in judetul Dambovita. De asemenea, unitatea de procesare a carnii apartinand societatii S.C. Carniprod SRL si-a reluat activitatea, in data de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *