S-a stabilit calendarul dezbaterii bugetului pe 2019

UPDATE: Conducerea Parlamentului a aprobat, sambata, calendarul dezbaterii bugetului de stat pe 2019.?
Potrivit programului de dezbatere si adoptare a bugetului de stat pe anul 2019, aprobat in sedinta Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului, parlamentarii vor putea depune amendamente pana luni, la ora 12.00, urmand ca pana la ora 14.00 acestea sa fie centralizate.
Comisiile de specialitate din Parlament vor da avize luni, de la ora 15.00.
Marti si miercuri comisiile de buget-finante din Senat si Camera Deputatilor vor elabora rapoartele, acestea urmand a fi depuse la Birourile permanente reunite miercuri, la ora 15.00.
Sedinta comuna a celor doua camere ale Legislativului pentru dezbaterea si adoptarea proiectului bugetului de stat pe 2019 va incepe miercuri, la ora 16.00.
Votul final este programat vineri.
Sedinta Birourilor permanente este programata la ora 11.00. Cel mai probabil, se va stabili ca pana luni parlamentarii sa poata depune amendamente. Apoi, poiectul va trece prin comisii, iar in final va fi dezbatut si votat in plenul reunit.
Conform Regulamentului sedintelor comune ale celor doua Camere, aprobarea bugetului de stat si a bugetului asigurarilor sociale de stat se face cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor prezenti.
Coalitia PSD-ALDE va merge pe o dezbatere accelerata, avand in vedere ca proiectul a fost finalizat atat de tarziu.
Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a prezentat, vineri, proiectul de buget pentru acest an, aprobat in sedinta de Guvern, care prevede o crestere economica de 5,5%, un castig salarial mediu brut de 5.163 lei, un deficit bugetar in scadere la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *