SITUATIILE CONCRETE in care romanii NU POT inmatricula o masina SECOND HAND adusa din GERMANIA

O masina adusa din Germania, spre exemplu, poate avea stampila pe talon pentru a”casare/dezmembrari” (Verwertungsnachweis lag vor). O astfel de masina este aproape imposibil de repus in circulatie chiar si in Romania, desi este in stare de functionare.
Statul german incurajeaza achizitia de masini electrice si ofera 10.000 euro prima de casare pentru masini care sunt in stare foarte buna, au uneori si 8 ani vechime.
ATENTIE! Una din doua masini second hand are probleme: topul marcilor cu MARI NEREGULI
O alta incurcatura cu actele unei masini second-hand adusa din strainatate este cand autoturismul este transportat pe platforma fara sa existe o dovada de la firma de transport. La Politie, cand romanii vor sa inmatriculeze masina, li se cer la dosar acte care dovedesc cum a intrat masina in tara, fie pe platforma, iar in acest caz trebuie sa existe o dovada, talonul original si placutele, fie pe sosea, iar in acest caz trebuie predat talonul emis recent pentru numerele provizorii (Fahrzeugschein – valabilitate 5 zile) si placutele.
Asa afli kilometrii REALI ai unei masini SECOND HAND. Metodele GARANTATE pentru a gasi DEFECTELE ASCUNSE
Brief-ul mare (cartea masinii) trebuie sa nu fie stampilat cu termenul Ungultig (invalid). De asemenea coltul tatiat la brief-ul mare inseamna ca masina a fost scoasa din circulatie definitiv in Germania, deci automat trebuie sa faca dovada ca au transportat-o pe platforma sau sa prezinte talonul provizoriu si numerele aferente.
Ponturi de la SAMSARI. Ce sa verifici cand cumperi o masina SECOND HAND
Samsarii evita sa spuna ca masina a fost radiata din Germania asa ca ii lasa pe romani sa creada ca mai pot circula cu ea asa. Trebuie doar sa le dea banii pe masina si nu mai au nicio grija cu inmatricularea in Romania, pot circula cu numere straine. Cand o masina este radiata din Germania, primeste buline pe numere, insa samsarii le dau jos si fac o asigurare falsa. Romanii prinsi la volanul unei astfel de masini se aleg cu amenda si dosar penal, pentru circulatia pe drumuri publice cu o masina neimatriculata.
In Germania, termenul pentru certificatul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *