SONDAJ CURS: PSD in scadere, USL si PLUS constante, PRO Romania, PNL si ALDE in crestere

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


SONDAJ CURS: PSD in scadere, USL si PLUS constante, PRO Romania, PNL si ALDE in crestere


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
SONDAJ CURS: Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri europarlamentare, PSD-ul continua sa domine scena politica cu 32%, urmat la distanta de PNL cu 22%, urmate de ALDE si Pro Romania cu cate 9% si USR cu 8%. Urmeaza un pluton de partide cu cifre egale UDMR, PMPsi PLUS cu cate 5%. Restul partidelor se situeaza sub pragul electoral. De remarcat revigorarea UNPR si a PER-ului.
PSD e in continuare in pierdere de viteza.Intentia de vot pentru social-democrati a scazut cu inca un procent fata deprecedenta cercetare. Zestrea electorala a principalului partid de guvernamant s-a erodat treptat pe parcursul anului trecut din diverse motive interne si externe ajungand acum la cota 32%. (In aprilie PSD era la 39%, in iunie la 37%, in septembrie tot la 37%. In noiembrie a alunecat la 33%).
Liberalii dau semne de revenire si castiga doua puncte in plus fata destudiul anterior.Cu 22% in preferintele electoratului PNL se consacra ca principala alternativa la PSD, dar totusi la o distanta inca apreciabila fata de PSD. (in mai, liberalii aveau 25%, in iulie au scazut la 24%, iar septembrie au ajuns la 22%. In noiembrie PNL a cazut la pragul psihologic de 20 la suta).
ALDE stationeaza la 9% si se consolideaza.Daca in cercetarile de tip Omnibus din mai si iunie partidul condus de Calin Popescu Tariceanu era cotat cu 8%, in septembrie s-a atins cota de 9 la suta, cota mentinuta in studiul din noiembrie 2018 si confirmata din nou si in prezenta cercetare.
SiPro Romania s-a consolidat.Isi mentine scorul de 9 la suta si pare a fi principalul beneficiar al problemelor cu care se confrunta PSD. Daca in aprilie 2018 partidul abia infiintat era cotat cu 3%, in iunie a atins pragul de 5% iar in septembrie a urcat la 6% pentru ca in ultimul studiu din 2018 sa atinga 9%.
USR-ul si PLUS trebuie tratate la pachet in conditiile in care in acest moment au format impreuna Alianta 2020 (USR+PLUS).Cercetarea CURS era in plina desfasurare ...

Categoria: Politica
ID articol: 151714
Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Romania | Constante |

Pe aceeasi tema

Abonare newsletterAlte stiri din Politica
2007-2011 News20.ro --