Sava Gotul, Sfantul Sava de la Buzau, este protectorul buzoienilor

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Sava Gotul, Sfantul Sava de la Buzau, este protectorul buzoienilor


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
In panteonul romanesc, se afla la loc de cinste si Sfantul Sava de la Buzau. Este celebrat atat de credinicosii ortodocsi, pe 12 aprilie, cat si de romano-catolici, pe 28 aprilie. Mai este cunoscut si sub numele de Sava Gotul.
Ca Dumnezeu a binecuvantat aceste plaiuri cu mult har sta dovada prezenta unui numar mare de sfinti care provin de pe aceste meleaguri. Din nefericire, multi au ramas necunoscuti. Insa Sfantul Mucenic Sava se bucura de slava binemeritata. El se regaseste printre primii martiri crestini, provenind din tinutul Buzaului.

Cine a fost Sava Gotul?
Cartile bisericesti spun despre Sfantul Sava ca ar fi venit pe lume in jurul anului 334, intr-un tinut din vecinatatea raului Buzau de azi, intr-o familie crestina. Inca de mic si-a dovedit credinta, fiind apropiat Bisericii. Cu timpul, i-a devenit ucenic intru ascultare duhovnicului sau, preotul Sansalas, figura religiosaa cunoscuta si respectata la acea vreme. Dar a urmat si sfaturile altui indrumator duhovnicesc, preotul Gutticas. Si-a dus traiul pamantesc in post si rugaciune, dupa Evanghelia lui ...

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Sfantul Sava | Sava Gotul |
2007-2011 News20.ro --