Sfaturi care te pot initia in tranzactii cu bitcon

In ultimii ani, bitcoinul a devenit o moneda virtuala a carei valoare a crescut foarte mult, din ce in ce mai multi oameni alegand sa investeasca in acest domeniu. Cei care se afla inca la inceput cand vine vorba despre tranzactii cu bitcoin, dar doresc sa afle mai multe despre acest subiect, pot gasi in randurile urmatoare sfaturi pretioase, care le vor servi cu siguranta!

Securizarea portofelului
In primul rand, cei care doresc sa inceapa o afaceri cu bitcoin trebuie sa se asigure ca isi securizeaza portofelul virtual cat mai bine. Avand in vedere ca bitcoinul poate fi utilizat pentru transferuri online, cei care detin acest tip de moneda trebuie sa isi aleaga parole sigure pentru contul virtual, astfel incat nimeni sa nu le poata ataca conturile online.

Plati ireversibile
Este bine de stiut faptul ca platile cu bitcoin sunt ireversibile, ceea ce inseamna ca persoanele care aleg sa investeasca in domeniu trebuie sa tranzactioneze doar cu persoane de incredere, pe care le cunosc foarte bine. Mai exact, o plata poate fi doar restituita catre persoana care a primit banii. Interesant este insa faptul ca sistemul online detecteaza foarte usor orice tip de greseala (o litera lipsa, de exemplu). In astfel de cazuri, cei care incearca sa faca o plata vor primi o notificare, pentru a putea corecta greseala.

Pretul bitcoinului se poate modifica oricand
In ceea ce priveste toate tipurile de tranzactii cu bitcoin, economia este inca tanara, ceea ce inseamna ca pretul monedei virtuale poate creste intr-un timp foarte scurt, la fel de bine cum poate scadea brusc, fara vreo explicatie clara la prima vedere. Asadar, nu este recomandat ca cineva sa-si investeasca toate economiile in bitcoin, pentru a evita situatii neplacute.

Stadiu experimental
Desi bitcoinul reprezinta o noutate si totodata un boom pe piata economica si totodata in mediul virtual, viitorul acestei monede este inca nesigur. Nu se stie clar daca bitcoinul va fi acceptat ca valuta oficiala, cu care sa poata fi achitate diverse tipuri de produse / servicii.

Achitarea unor taxe
Avand in vedere ca bitcoinul nu reprezinta inca o valuta oficiala, cei care il folosesc trebuie sa stie ca majoritatea jurisdictiilor prespun si plata unor taxe pe profit ori pe vanzare asupra tuturor lucrurilor care au valoare.

Bitcoinul nu este anonim
Protejarea confidentialitatii poate fi destul de dificila in ceea ce priveste bitcoinii, pentru ca toate tranzactiile sunt stocate in mod public si sunt updatate in mod instantaneu in retea. Asta inseamna ca oricine poate vedea soldul, dar si tranzactiile oricarei adrese. In acelasi timp insa, identitatea persoanelor care stau in spatele adreselor ramane necunoscuta pana atunci cand apar informatii din timpul unei tranzactii.

Asadar este recomandat ca adresele Bitcoin sa fie utilizate o singura data.
Persoanele interesate sa investeasca in bitcoin si sa-si dezvolte afaceri in domeniu trebuie neaparat sa tina cont de toate sfaturile de mai sus, pentru a avea succes, dar si pentru a-si proteja identitatea si portofelul virtual!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *