Specialistii pot recomanda tipul de saltea potrivit pentru a preveni durerile de spate

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Specialistii pot recomanda tipul de saltea potrivit pentru a preveni durerile de spate


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
Durerile de spate, dimineata, dupa trezire, reprezinta deja o stare de fapt pe care un numar mare de persoane o experminenteaza. Din aceasta cauza se poate pune urmatoarea intrebare: stiu persoanele care acuza dureri de spate dupa ce se trezesc cum sa aleaga o saltea de pat adaptata nevoilor pe care le au, cu scopul de a evita durerile de spate? Chiropracticienii, dar si multe studii de specialitate care au avut in vedere cauzele durerilor de spate, sustin ca persoanele care dorm pe o saltea nepotrivita sunt mai susceptibile de a suferi dureri de spate. Or, odihna buna este esentiala unei vieti sanatoase, deoarece oamenii petrec o treime din viata in pat.
Dormind pe o saltea buna, muschii se relaxeaza mai mult, iar durerile de spate inceteaza sa apara in cele mai multe cazuri. Bineinteles, nu se poate spune ca durerile de spate pot fi rezolvate doar prin schimbarea saltelei de la pat, dar este cert ca aceasta are un rol important, ajutand la prevenirea durerii.
Reguli care trebuie respectate la momentul alegerii unei saltele pentru pat:
1. O saltea buna va fi intotdeauna ferma si uniforma
Potrivit www.expert-saltele.ro, la momentul alegerii unei saltele, o persoana ar trebui sa tina cont de calitatile sale intrinseci, fara a neglija confortul pe care il poate oferi. De fapt, confortul pe care il poate oferi o saltea are o mare legatura cu suportul pe care este asezata. O saltea asezata pe somiere cu lamelele situate foarte aproape unele de celelalte are avantajul de a se potrivi mai bine formelor si greutatii corporale. Acest lucru va ajuta la prevenirea durerilor de spate.
2. Anduranta: nici prea moale, nici prea tare
Pe piata de profil se gasesc saltele foarte ferme, ferme, moi s.a.m.d. Nu exista inca o solutie ideala pentru o saltea care sa fie potrivita oricarei persoane. Ideea ca o saltea ferma este buna pentru prevenirea durerilor de spate este nefondata si este similara unei alte idei invechite, potrivit careia, se recomanda inot pentru toti cei care au contracturi musculare. Oamenii sunt diferiti si au nevoie de recomandari personalizate. Gradul necesar de fermitate al unei saltele depinde in mod direct de persoana, inaltimea si greutatea acesteia. O saltea buna ar trebui sa fie uniforma pentru a mentine sprijinul intregului corp, fara tasari sau gauri. Pe de alta parte, trebuie sa fie flexibila, pentru a se potrivi curburilor coloanei vertebrale.
Ca sfat, persoanelor care sufera de deviatii ale coloanei vertebrale, din cauza unei cifoze dorsale, scolioza sau orice alta curbura mai pronuntata, le sunt potrivite saltele ferme.
3. Controlul temperaturii
Este un factor de decizie la care foarte putine persoane se gandesc, cu toate acestea este deosebit de important ca ...

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Specialistii | Recomanda |
2007-2011 News20.ro --