Tableta si televizorul, a”vinovate” pentru aparitia autismului?

In toata lumea, autismul inregistreaza o crestere alarmanta, indiferent de mediu, specialistii estimand ca unul din 51 de copii are o tulburare de spectru autist. Iar din ce in ce mai des, parintii se intreaba daca nu cumva obiceiul de a-si abandona copiii in fata tabletei sau a televizorului duce la astfel de tulburari. Lamuriri ne-a oferit Daniela Gavankar, psiholog si presedinte al Asociatiei AITA.
Realitatea este ca sunt numeroase familii unde copiii stau in fata televiroului ore in sir, nu mai mananca decat cu televizorul pornit, parintii nu pleaca nicaieri cu copiii decat cu tableta in geanta etc.Autismul NU poate fi provocat de suprastimularea cu TV ori alte gadgeturi.

Tulburarea este prezenta de la nastere, dar desigur este agravata de absenta experientelor directe de invatare si a interactiunii umane, si este agravata sever de suprastimularea primita de copil de la tv.
Copilul nestimulat si care nu are parte de experiente directe de invatare, dezvolta tulburari de limbaj, fara ca nici macar la 3 ani sa nu fie capabil sa vorbeasca in propozitii, sa exprime preferinta, placerea, neplacerea.

Efectele expunerii indelungate la TV

Citeste continuarea pe COPILUL.RO.

Cuvinte cheie: aparitia autismului

Urmareste Sfatulparintilor.ro Facebook si primesti zilnic informatie si …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *