Talibanii cer o constitutie islamica in Afganistan

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Talibanii cer o constitutie islamica in Afganistan


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
"Constitutia actuala a guvernului de la Kabul este invalida deoarece ea a fost copiata de la Occident (...) Este vaga si contradictorie. De asemenea, este un obstacol in calea pacii", a declarat Sher Mohammad Abbas Stanikzai, seful biroului politic pe care il au talibanii in Qatar.
"Noua constitutie va fi redactata intr-un mediu liber de catre ulemale (demnitari religiosi) si universitari. Vrem o constitutie islamica", a adaugat el.
Aceasta solicitare, care face parte dintr-o lunga lista cu cereri ale talibanilor, a fost anuntata in cadrul unei reuniuni la Moscova intre reprezentanti ai rebelilor si membri ai opozitiei fata de guvernul de la Kabul.
Talibanii, care au purtat negocieri cu SUA la Doha la sfarsitul lunii ianuarie, au refuzat mereu sa discute cu autoritatile afgane, de facto excluse pana acum de la discutii.
Insurgentii, care au guvernat in Afganistan pe baza unei interpretari radicale a Saria intre 1996 si 2001, "nu vor monopolul puterii, ci un sistem islamic incluziv", a afirmat Stanikzai, care a cerut de asemenea ca "ONU, OCI (Organizatia Cooperarii Islamice) si tarile gazda sa furnizeze garantii in privinta rezultatului negocierilor de pace".
"Nu vom permite nimanui sa foloseasca teritoriul afgan impotriva cuiva", a sus reprezentantul talibanilor, reluand principala cerere a SUA, si anume ca Afganistanul sa nu ...

Categoria:International
ID articol: 151579
Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Afganistan | Talibanii |
Taguri: Afganistan, Talibanii,

Pe aceeasi tema

2007-2011 News20.ro --