Theresa May se confrunta miercuri cu o motiune de cenzura, dupa votul din Parlament impotriva Brexit-ului

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Theresa May se confrunta miercuri cu o motiune de cenzura, dupa votul din Parlament impotriva Brexit-ului


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
Acordul incheiat de Theresa May cu Bruxellesul a obtinut marti doar 202 voturi pentruin Camera Comunelor, comparativ cu 432 de voturi impotriva. Aceasta este cea mai grea infrangere suferita de un lider britanic incepand din anii 1920. Acest vot istoric a lasat Regatul Unit intr-o incertitudine in ce priveste viitorul sau, cu doua luni si jumatate pana la Brexit, prevazut pe 29 martie.
Imediat ce a fost cunoscut votul privind acordul, liderul opozitiei laburiste Jeremy Corbyn a prezentat o motiune de cenzura impotriva guvernului, calificand acest rezultat drept ''catastrofal''.
Initiativa lui Corbyn are insa putine sanse de reusita. Partidul Conservator, formatiunea politica a Theresei May, si micul partid ultra-conservator nord-irlandez DUP, care au dus greul acordului privind Brexit-ul, nu au de fapt nici o dorinta de a se vedea inlocuiti de catre laburisti la fraiele tarii. Incepand de marti seara, DUP si mai multi deputati rebeli conservatori au anuntat ca o sustin pe Theresa May.
Tabloidul conservator Daily Mail, pro-Brexit, estimeaza insa ca soarta sa ''atarna de un fir de par''.
Potrivit editorialistului din Times, Matthew Parris, este timpul acum ca parlamentarii cu multa experienta sa preia dosarul Brexit-ului. ''Nu exista nici un leadership, nici in cadrul guvernului, nici in randul opozitiei, care sa fie capabil sa ne ajute sa iesim din aceasta situatie rea'', scrie el.
Votul privind motiunea de cenzura este prevazut pentru ora 19:00 GMT. Daca motiunea va ...

Categoria: International
ID articol: 150964
Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Theresa May | Brexit-ului |

Pe aceeasi tema

Abonare newsletterAlte stiri din International
2007-2011 News20.ro --