Tot ce trebuie sa stii despre noile case de marcat cu jurnal electronic (P)

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Tot ce trebuie sa stii despre noile case de marcat cu jurnal electronic (P)


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
Noile schimbari legislative care reglementeaza activitatea operatorilor economici se refera la controlul online al caselor de marcat. Pentru a stopa fenomenul evaziunii fiscale, ANAF impune folosirea caselor de marcat cu jurnal electronic, de catre toate persoanele juridice care comercializeaza bunuri si servicii. Aceasta decizie este obligatorie, iar nerespectarea sa atrage consecinte aspre pentru comercianti.
Ce au in plus noile echipamente
Modelele de case de marcat cu jurnal electronic efectueaza toate operatiunile comerciale, asemenea celor clasice, insa inregistreaza toate datele tranzactiilor, inclusiv numele comerciantului si datele de identificare ale aparatului. Spre deosebire, insa, de aparatele folosite pana acum de majoritatea operatorilor economici, casele de marcat cu jurnal electronic nu mai folosesc role de hartie aditionale. Tehnologia lor avansata va permite ca, prin intermediul unui modem de comunicatie, sa se faca legatura cu serverele ANAF. In acest mod, datele sunt inregistrate in timp real, chiar si atunci cand casa de marcat nu este conectata la Internet, iar transmiterea se realizeaza ulterior - la momentul restabilirii conexiunii.
O alta noutate pe care o aduc aceste echipamente consta in faptul ca operatorii economici vor fi scutiti de trimiterea rapoartelor fiscale zilnice catre autoritatea fiscala, deoarece aceasta operatiune va fi realizata automat.
Casele de marcat de la Datecs, echipamente fiscale omologate
Orice casa de marcat utilizata trebuie sa fie omologata si achizitionata doar de la distribuitori autorizati sau ...

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Electronic | Trebuie |

Pe aceeasi tema

2007-2011 News20.ro --