Traian Basescu :"Niciodata nu voi permite unei minoritati sa umileasca romanii"

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Traian Basescu :"Niciodata nu voi permite unei minoritati sa umileasca romanii"


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
Senatorul PMP, Traian Basescu, a declarat, in cadrul dezbaterilor privind proiectului UDMR referitor la 15 martie, ca nu va permite niciunei minoritati nationale sa-si bata joc de romani. In replica, senatorul Cseke Attila, liderul grupului UDMR, a spus ca in cei zece ani cat a fost presedintele Romaniei a trimis felicitari oficiale in fiecare an pe data de 15 martie reprezentantilor minoritatii maghiare. 
"Nu voi relua argumentele de la interventiile mele trecute cu privire la lipsa de oportunitate a acestei legi, la umilinta pe care o aducem chiar memoriei celor care au cazut cand Ungaria voia sa se faca mare pe seama Ardealului. V-as mai sublinia insa un lucru, dragi colegi de la UDMR. Mai acum cateva luni spuneati ca pentru voi Ziua Nationala a Romaniei nu este o sarbatoare, ci o zi de doliu. De ce vreti sa ne faceti noua zi de sarbatoare una din cele trei zile nationale de sarbatoare ale voastre? Este doar o intrebare, la care nici macar nu astept raspuns", a spus senatorul PMP Traian Basescu in timpul dezbaterilor din plenul Senatului pe marginea acestei propuneri legislative.
In replica, senatorul Cseke Attila, liderul grupului UDMR, a spus: "Ne-ati intrebat de ce vrem sa ii umilim pe romani. As putea si eu sa va intreb, domnule presedinte, dumneavoastra de ce i-ati umilit timp de 10 ani cand ne-ati trimis mesaje de felicitare de 15 martie. Eu cred ca nu i-ati umilit pe romani atunci cand ne-ati trimis mesaje de felicitare in cei 10 ani cat ati fost presedinte si cred ca abordarea relatiei romano-maghiare si climatul in care se desfasoara relatia romano-maghiara depinde foarte mult de conducatorii celor doua comunitati si mesajele pe care le dau acesti conducatori. Presedintele Traian Basescu timp de 10 ani a dat mesaje coerente, corecte fata de comunitatea maghiara de 15 martie. Din pacate senatorul Traian Basescu a stricat tot ce a facut pe acest domeniu presedintele Traian Basescu".
Basescu a subliniat insa ca nu a avut niciodata vreo intelegere cu UDMR ca sef al statului.
"Cat am fost presedinte nu am avut nicio intelegere cu voi, cu UDMR. Aduceti-va aminte ca la toate alegerile si la toate referendumurile ati sustinut bolsevismul biruitor. Si acum faceti acelasi lucru. Tot timpul voi avea respect pentru comunitatea maghiara, ca pentru orice alta minoritate, dar niciodata nu voi permite unei minoritati sa umileasca romanii. Iar voi, cu propunerea de a face zi nationala in Romania din ziua voastra, de 15 martie, asta urmariti, sa umiliti romanii in timp ce le spuneti de la varful partidului ca voi urati ziua nationala a romanilor. Vreau sa stiti ca nu puteti sa pacaliti pe nimeni. Stiu ca va asteapta Viktoras (n.r. - premierul Ungariei, Viktor Orban), caruia i-am spus la Tusnad 'atata autonomie in ungurime cata la Caracal'. Va asteapta sa ranjiti: 'I-am pacalit pe romani, le-am pus ziua ...

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Traian Basescu | Niciodata |

Pe aceeasi tema

© 2007-2011 News20.ro --